Milenković treći na Evropa kupu u snoubordingu

Mladi Milenković, koji ima samo 19 godina, do pehara i bronzanog odličja stigao je fantastičnim trikom u disciplini Big Air.

bansko,, snouborder,, zimovanje

Nažalost, za drugi dan zakazani Slope Style morao da bude otkazan zbog guste magle.

Milenković, dvostruki osvajač Evropa kupa, nadao se da će trijumfovati i pred domaćim navijačima, ali konkurencija iz Nemačke, Španije, Francuske, Alžira, Italije, Švedske, Švajcarske, Hrvatske i Slovenije je bila paklena.

Pobedio je Nikola Huber iz Švajcarske, a drugi je bio Španac Aragon Hoze Antonio.

“U ovako jakoj konkurenciji takmičara biti na postolju je velika stvar. Svi finalisti su vozači Svetskog kupa, neki su bili i u finalima više puta. Švajcarac koji je slavio ima medalju i sa Svetskog prvenstva. Generalno, prezadovoljan sam zbog sjajnog odziva kvalitetnih takmičara da dođu u moju zemlju i pokažu se u najboljem svetlu, uprkos situaciji sa koronavirusom koja je paralizovala ceo svet. Međutim, naše je da se borimo i uz poštovanje epidemioloških mera se pripremamo za sledeće događaje”, izjavio je Milenković.

Mladi i supertalentovani srpski sonouborder planira da nastupa na što više takmičenja širom Evrope i sveta u narednom periodu, naravno koliko to situacija sa koronavirusom dozvoli.

Izvor