Komunalne službe Novog Sada spremne za sve izazove

Iako je mnoge Novosađane iznenadio nagli pad temperature, kada se za par dana ona spustila u minus, gradske komunalne službe su spremno dočekale nove snežne padavine.

zimska sluzba mehanizacija sneg jpg

“Uz pomoć ovog vetra koji je zaista sada i hladan svi putevi su se osušili, ali postoji na pojedinim delovima lokalnog karaktera zamrzavanja zbog curenja voda, tako da se na to najviše treba obratiti pažnja i to je preko na sremskoj strani, kod motela “Ilidža” i u Starim ledincima i Rakovcu, gde ima curenja vode, bude leda, ali svaka dva do tri sata naša ekipa izlazi i soli taj deo”, kaže Gojko Etinski iz JKP “Put”.

Gradske komunalne službe će biti u pripravnosti 24 sata i tokom ledenog vikenda koji su najavili meterolozi . Takođe, Etinski naglašava da je vreme sve nepredvidljivije, kao i da zimske komunalne službe imaju manje posla poslednjih nekoliko godina.

“Nema pravog snega kao što je nekad bilo kada se to uzme da se čisti, da se radi, da se ne prestaje sa radovim. Ovo sad se uradi, dovoljna je jedna smena da uradi, a sada soli i to je to i uradili smo posao ” kaže Etinski.

Dodaje i to da kada bi nakon temperature koja je sada, pao sneg, dostigao bi visinu i do pola metra. naglašava da nema mesta opuštanju tokom ledenog vikenda i savetuje svim vozačima da budu maksimalno oprezni u saobraćaju.

Izvor