Dačić: Bez rokova za promene Ustava

Dačić je, uoči sastanka sa predstavnicima Društva sudija Srbije, na njihov zahtev, rekao da su oni tražili razgovor u vezi ustavnih promena, čiji proces još nije ni započet.

ivica, dacic

Kako je objasnio, ako nadležni odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdi da je inicijativa za promenu ustava u skladu sa zakonom, onda se o tome izjašnjava Skupština, pa ako prihvati predlog, potom odbor utvrđuje proceduru i parlament se i o tom izjašnjava.

Ako promene započnu, moraju da se završe do kraja mandata Skupštine, istakao je Dačić.

On je, govoreći o predstojećem dijalogu sa opozicijom oko izbornih uslova, ponovio da nema ničeg novog i da se sada sa predstavnicima Evropskog parlamenta razgovara o tehničkim stvarima, “koje neki pokušavaju da pretvore u političke”.

U martu bi trebalo da se odvijaju novi koraci. Dogovor je da tehničke ekipe do 1. marta pokušaju da usklade sve detalje, naveo je Dačić.

Na pitanje o izborima na Kosovu, on je konstatovao da je nezapaženo prošlo to što će se održavati bez međunarodnih posmatrača.

Niko ne reaguje, pa da li je to normalno. To je bruka i sramota, rekao je Dačić, ukazujući da se, istovremeno, od Srbije traži međustranački dijalog.

Izvor