Akcija povodom Svetskog dana dece obolele od raka

Za ovogodišnji 15. februar NURDOR je pripremio jedinstvene olovke, koje ne služe samo za pisanje, kaže Joland Korora iz tog Udruženja.

svetski dan dece obolele od raka nurdor jpg

“To je olovka kojom se može pisati i koja u sebi sadrži seme nane, bosiljka ili lavande. Spakovana je u kartonski omotač – bookmarker na kojem se nalazi uputstvo za sadnju semena,” rekla je.

Akcija je nazvana “Zasadi život, budi heroj” i nosi četiri važne poruke.

“Piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi život i uvek pomozi drugom, jer ne znaš kada će pomoć zatrebati tebi ”dodala je Korora.

Olovka košta 100 dinara. Prikupljen novac biće namenjen novoj Roditeljskoj kući u Beogradu koja će pružiti besplatan smeštaj i podršku svakoj porodici koja dolazi u Beograd zbog lečenja deteta obolelog od raka, kaže Joland Korora.

“Na štandovima Nurdora, u ponedeljak, 15. februara, u Promenadi, u Bigu i u Merkatoru, posetioci će moći da kupe olovke, ali i ostale proizvode od čije prodaje će novac biti usmeren za izgradnju Roditeljske kuće koja bi ove godine trebalo da bude završena.”

U našoj zemlji godišnje u proseku oboli nešto više od 300 dece, a umre 50. Ta statistika nam govori da skoro svaki dan jedno dete oboli od raka, a skoro svake nedelje jedno dete umre. Ohrabruje činjenica da je rak kod dece izlečiv ako se na vreme otkrije i leči.

Izvor