Ponovo stižu zimski uslovi vožnje

Jak vetar u košavskom području i na planinama, povremeno sa olujnim udarima dodatno će otežavati saobraćaj, saopštio je AMS S.

kisa, pljusak, saobracaj, mokro, klizavo, putevi

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni i saobraćaj se za sada odvija umerenim intenzitetom i bez zastoja ali zbog najavljenih promena vremenskih prilika savetuju se vozači da poštuju ograničenja brzine i da voze

pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05:15 časov, teretna vozila na Batrovcima, na izlazu, čekaju 180 minuta, Šidu 90, Horgošu 90 minuta, Kelebiji 60 minuta.

Na području Divčibara magla, radovi na više pravaca

Na području Divčibara ima magle, saobraćaj se odvija otežano zbog smanjene vidljivosti i preporučuje se oprezna vožnja, saopštili su Putevi Srbije.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na Obilaznici oko Beograda, posle tunela Lipak, u smeru ka Orlovači, izvode se radovi na kernovanju deonice Surčinska petlja-Orlovača, do 12. februara od 8 do 17 časova.

Tokom izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena jedna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na auto-putu E-70, petlja Ruma – petlja Pećinci, u smeru Beograd – Šid, do 24. februara od 7 do 17 časova, radovi na postavljanju odbojne ograde.

Radovi će se izvoditi u razdelnom pojasu (levi kolovoz), zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati u voznoj saobraćajnoj traci.

Lončanik – Obrenovac (Valjevski put), do 15. februara od 8 do 14 časova, radovi na redovnom održavanju. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Izvor