Ništa novo o međustranačkom dijalogu – 1. mart mogući datum za razmenu mišljenja sa EP

BEOGRAD –

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nisu usaglašeni detalji koji se odnose na format međustranačkog dijaloga, učesnike, dinamiku, teme i najavio da će u narednih desetak dana biti raspravljeni tehnički detalji.

“Za sada se ništa novo nije desilo na tom planu”, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđa Milićevića o međustranačkom dijalogu.

ivica, dacic

On je rekao da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Prema njegovim rečima, mnoge okolnosti su se promenile u odnosu na prvu fazu međustranačkog dijaloga, a mnoge stranke koje su započele učešće u dijalogu nisu više u parlamentu.

“Nastavićemo sa našom dobrom voljom za vođenjem međustranačkog dijaloga. Dogovoreno je da taj dijalog započne u martu. Predložio sam 1. mart kao mogući datum za prvu razmenu mišljenja koja bi bila između mene kao predsednika Narodne skupštine i predstavnika Evropskog parlamenta”, rekao je Dačić.

Izvor