Danilović zaustavljena u drugom kolu, kraj i za Kenin – Melburn ostao bez šampionke

Meč je iz lože gledao i Novak Đoković. Olga ipak neće tužna napustiti Melburn, štaviše, biće veoma zadovoljna nakon svog prvog učešća na nekom od četiri najveća turnira i velikog trijumfa nad 16. nositeljkom Petrom Martić.

olga, danilovic

Melburn ostao bez šampionke, kraj za Kenin u drugom kolu

Američka teniserka Sofija Kenin eliminisana je sa Australijan opena, pošto je u drugom kolu izgubila od Kaje Kanepi iz Estonije 6:3, 6:2.

Kanepi je za 65 minuta savladala prošlogodišnju šampionku Melburna i u trećem kolu rivalka će joj biti Dona Vekić iz Hrvatske.

Očekivano je bilo da će posle tog trijumfa doći do emotivnog pražnjenja kod srpske igračice, što se osetilo od samog početka.

Verovatno malo i umorna od tog susreta, Olga je ušla sporo u okršaj sa sa Amerikankom, koja je koristila iskustvo da odmah načne našu reprezentativku. Rodžersova je već u uvodnom gemu napravila brejk, i to sa “nulom”, čime je najavila ono što će se dešavati u prvom setu.

Danilovićeva nije uspevala da pronađe ritam, igrala je daleko slabije nego pre dva dana i poeni i gemovi su se za protivnicu nizali u serijama.

Vratila je jedan brejk pri rezultatu 3:0, ali je odmah dozvolila rivalki da joj oduzme servis, koja to koristi da povede 1-0.

Srećom, situacija se početkom drugog dela igre promenila i, koliko god se suočavala sa brejk loptama, Srpkinja ih je sada spasavala. Ukupno pet komada je uspešno neutralisala u prva tri gema, ali nije mogla onu u četvrtom.

Šelbi je napravila odlučujući brejk i nešto kasnije završila posao, pa sada čeka pobednicu meča Anet Kontaveit – Heder Votson.

Ostvareni rezultat Danilovićevoj će, osim pozamašnog čeka, doneti i skok na VTA rang-listi, i od sledećeg ponedeljka će biti između 150. i 160. pozicije na svetu.

Prvi od četiri najveća turnira u sezoni na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 71.500.000 australijskih dolara, a titulu brani Sofija Kenin.

Izvor