Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva između MUP–a Srbije i Srpske

BEOGRAD –

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva.

Po potpisivanju sporazuma, ministri Vulin i Lukač istakli su da će potpisani Memorandum dodatno učvrstiti saradnju dva ministarstva, ojačati vazduhoplovne strukture dve policije i osigurati da helikopterske jedinice Republike Srbije i Republike Srpske budu još brže i efikasnije u obavljanju svojih zadataka.

Ministar Vulin je naglasio da je Republika Srpska za Republiku Srbiju spoljnopolitički prioritet i da je svako ugrožavanje bezbednosti i mira Republike Srpske ugrožavanje bezbednosti i mira Srbije.

vuli, lukacc

Prema njegovim rečima, zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću Srbija nikada više nije pomagala i štitila Republiku Srpsku.

“Imamo obavezu da sarađujemo i da svakodnevni život naših građana učinimo bezbednijim i sigurnijim”, rekao je ministar Vulin i naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uvek pružati podršku i pomoć MUP-u Republike Srpske, jer je svaka potreba Republike Srpske potreba i Srbije.

Ministar Lukač je naglasio je da će potpisani Memorandum omogućiti realizaciju obuka pilota i vazduhoplovno-tehničkog osoblja, ojačati kapacitete Helikopterske jedinice i doprineti da se ona efikasnije stara o bezbednosti i sigurnosti građana.

Lukač je naveo da je saradnja između dva ministarstva na svim nivoima odlična, od saradnje u oblasti obuka do razmene operativnih podataka u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

U tom kontekstu, ministri Vulin i Lukač podsetili su da je zajedničko operativno delovanje dve policije rezultiralo hapšenjem Darka Eleza, jednog od najvećih kriminalaca sa obe strane Drine i njegovog privođenja pravdi.

Izvor