Oblačno, tokom popodneva i uveče kiša

U ostalim krajevima promenljivo oblačno, a uveče i tokom noći kiša će se, uz jače naoblačenje, preko centralnih krajeva zemlje proširiti ka istoku i jugoistoku. Na visokim planinama padaće sneg. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugozapadu jak jugozapadni.

zrenjanin,, kisa,, prognoza,, ljudi

U toku noći na severu i zapadu vetar u pojačanju i skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8 C, najviša dnevna od 13 C na severu do 19 C na jugoistoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu oblačno, kasnije posle podne, uveče i noću povremeno s kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u toku noći u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura oko 8 C, najviša dnevna oko 16 C.

Izgledi vremena za narednih sedam dana – do 17. februara:

U četvrtak oblačno i vetrovito sa najvišom temperaturom u jutarnjim satima. U većem delu kiša, na planinama sneg. Pre podne na severu i zapadu, posle podne i u ostalim krajevima jako zahlađenje i prelazak kiše u sneg i u nižim predelima, ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prestanak padavina očekuje se pre podne na severu i zapadu, a uveče i u ostalim krajevima. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, na istoku sa udarima olujne jačine.

Od petka osetno hladnije, ledeni dani, naročito u jutarnjim satima, kada se u većini mesta očekuje umeren mraz. Tokom dana uglavnom suvo, samo će ponegde u brdsko-planinskim predelima provejavati slab sneg.

Izvor