“Lir” ostaje strateški partner Novog Sada

Kako je rekao, CTP tehnology je zainteresovan da kupi prostor, tj. objekat koji je trenutno u vlasništvu Grada Novog Sada, i od kojeg Lir rentira halu.

vucevic

“Reč je o ponudi za promenu vlasništva hale, a ne kompanije. Lir nastavlja da radi u toj fabrici, on je osiguran ugovorom, radna mesta se ne ugrožavaju bilo kakvom poslovnom transakcijom, ljudi nastavljaju da rade, a kompanija Lir ostaje strateški partner Grada Novog Sada kao jedan od najvećih poslodavaca. U tom segmentu se ništa ne može promeniti. Lir i CTP tehnology sarađuju u više evropskih zemalja, na način da CTP tehnology iznajmljuje halu Liru. Inače, CTP tehnology u Novom Sadu iznajmljuje prostor za BMTS tehnology i Kontinental sa novom fabrikom. CTP tehnology je tzv. developer koji kupuje industrijske parcele i zone, razvija ih, gradi hale i rentira ih. Velike kompanije po današnjoj metodologiji rada ne žele da grade fabrike nego dolaze sa opremom, a prostor rentiraju od developera”, izjavio je Miloš Vučević.

Gradonačelnik je takođe rekao da će sličan scenario koji podrazumeva saradnju investitora i developera, biti i u industrijskoj zoni Sever 4. Kako je ocenio, taj koncept prisutan je i u drugim zemljama, a ne samo u Srbiji.

“Grad je postigao dobar efekat izgradnjom hale u koju smo doveli Lir i otvorili preko 2500 novih radnih mesta, a nije posao Grada da se bavi rentiranjem fabrika”, zaključio je Vučević.

Izvor