Brend Adria Ervejz prodat stranom ponuđaču za 33.000 evra

Tražena cena u trećem pokušaju prodaje ovog brenda bila je utvrđena na 10.000 evra.

inex, adria, airways, douglas, dc, 6b, volpati

Ime kupca nije otkriveno.

Na javni poziv za podnošenje obavezujuće ponude odazvalo se devet ponuđača, među kojima i četiri iz inostranstva, rekao je Pustatičnik.

Podsetio je da je na prvi poziv za dostavljanje obavezujuće ponude, kada je tražena cena postavljena na 100.000 evra, samo jedan ponuđač uplatio depozit, ali nije uspeo da preda ponudu, te da u drugom pozivu, kada je cena prepolovljena na 50.000 evra, nije bilo iskazanog interesovanja investitora.

Brend Adria Ervejz obuhvata nekoliko registrovanih žigova, logotipa i onlajn domene adria.si, flyadria.si, adria-airways.si, afs.si, adria-airways.com, adria.ba, adria.mk i adriaairways.me.

Adria Ervejz je u stečaju od oktobra 2019. Najvrednija do sada prodata imovina je njen sertifikat avio-operatera (AOC), koju je za 45.000 evra na aukciji kupila kompanija Er Adriatik, u vlasništvu slovenačkog preduzetnika Izeta Rastodera. Od tada, Rastoder nije preduzeo druge korake za oživljavanje ovog avio-operatera.

Agencija STA podseća da je u međuvremenu, školu letenja Adria Ervejza preuzeo jedan institut na čijem je čelu bivši predsednik Ustavnog suda Peter Jambrek, koji je u projekat ušao s kineskim partnerom.

Izvor