Vučić: Neću dozvoliti kriminalcima da sruše Srbiju, istražićemo i funkcionere

Vučić je, upitan za kampanju opozicije protiv akcije hapšenja i povezivanje njegove porodice sa kriminalnim klanovima, kazao da se zakonom obračuvana sa pravom mafijom, a sa političarima na izborima.

vucic33322222

Podsetio je na slučaj prebijanja njegovog brata od strana žandarmerije i dodao da se mesecima vodila kampanja koja je, kako kaže, bila toliko prljava, a da se na kraju ispostavilo „da je njegov brat svojim burezima i leđima tukao njihov pendrek“, te da se tada govorilo da njegov brat nije imao ličnu kartu što kako je ustanovljeno na sudu nije bilo tačno.

“To samo govori kako su u stanju da pravu mafiju predstavljate kao nevine ljude, a nevine kao mafijaše. Ali to može samo do trenutka kada neko počne da odseca glave drugima i pomisli da je jači od države”, podvukao je on.

Ukazao je da postoje dubinski kontakti nekih političara sa kriminalcima, ali i da to što postoje kontakti ne znači da su počinili krivično delo, što tek moraju da utvrde nadležni organi.

Kada je reč o privedenim policajcima Vučić je otkrio da su oni bili poslati na pretres određenog objekta, a nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje, da prati kriminalnu aktivnost kriinalaca i kako je rekao ” ušli su da pretresu stan i konstatuju da vide pistsolj i dogovore se da ga nisu videli”

” Zato su uhapšeni. Onda se zapitate ko je te ljude doveo na određene pozicije, ko ih je štitio. Naša odlučnost da pobedimo mafiju je toliko velika da ne postoji laž kojom će da nas uplaše i pobede“, poručio je Vučić.

Kazao je da su iz opozicije jedan dan priznali da je država obavila velikli posao, ali da je to trajalo samo jedan dan, nakon čega je krenulo novo potcenjivanje i ponovio da on nema “sliku sa bilo kojim kriminalcem, a zna iz opozicije da su se slikali sa kriminalcima, a da ih niko ne pita šta rade s njima na tim slikama.

Vučić je naglasio da je najvažnije da se građanima osigura bezbednost i ustanovi ko je počinio zlopčin.

Preneo je da su uhapšeni naučeni da kažu istu rečenicu da se brane ćutanjem.

Istakao je da postoji mnogo podrške mafiji iz različitih političkih segmenata, koji rade na širenju lažnih informacija.

Primetio je i da policajac, kako kaže, ne može da sedne u automobil vredan 300.000 evra, i da mora da se ispita da li mu ga je platio recimo „neki Bajrami jedan od najbližih saradnika narko bosa Keljmendija“.

„Narod uveram da ćemo uspeti u toj borbi i sve laži, pretnje i besmislice me neće zaustaviti. Dok sam živ boriću se protv njih, neću da im dam da sruše ovu Srbiju koja je simbol uspeha, pobede, sa najvišom stopom rasta u Evropi i koja je najbolja i po broju vakcinisanih i revakcinisanih“, zaključio je on.

Stali kriminalu na rep, istražićemo i funkcionere

Vučić je izjavio  da ne isključuje mogućnost da su pojedini visoki funkcioneri, kao i pripadnici službi i policije pomagali kriminalnoj grupi Velimira Belivuka u izvršenju krivičnih dela, što je, naglašava, bez presedana.

Odgovarajući na pitanje novinara ko je dozvolio da se takva grupa razvije da vrši otimice i ubistva, Vučić je odgovorio da na opretivnom nivou nema sumnje da je ta kriminalna grupa radila bez pomoći iz državnih struktura.

Vučić je istakao i da je interesantno da je u borbi između dve mafijaške grupe jedna od njih imala dostpunost informacija o kretanju druge grupe, te da su zahvaljujući tim informacijama sa lakoćom izvršavali krivična dela.

Predsednik je naveo da su na ovim prostorima stvorene dve velike kriminalne grupe, dodajući da nijedna nije iz Srbije, već da su obe “uvezene” iz Crne Gore.

“Beograd je bio strahovito važan i kao logistički centar, ali i kao veliko tržište za drogu. Tobože navijačke grupe su korišćene da bi se u okviru samog stadiona, ako postanete tzv. “vojnik” onda možete za prijatelje da prodajete drogu i za 50 evra”, rekao je Vučić.

U toj razlici su, dodaje, ti “vojnici” videli svoju zaradu i šansu, a služi su, kaže, velikim vođama.

Navodi da su Belivuk i ostali imali svog vođu na teritoriji Crne Gore.

“Mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a onda su stvarnog ili navodnog organizatora ubistva tog kriminalca isekli na komade ovde, jer je beogradska podružnica tog crnogorskog klana izvršavala te zadatke”, naveo je Vučić.

Istakao je da je reč o “uvezenoj” mafiji i kriminalcima, koja je stvorila ovde, kako kaže, strhovito snazno podružnicu, koja je zahvaljujući veličini narko tržišta upela da “stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamenika koji su bili u drugoj zemlji”.

Vučić je ističe da je reč o “strahovito moćnoj armadi” kojoj država sada “staje na rep” i što će završiti kada budu istraženi svi iz državnog aparata koji su im u tome na različite načine pomagali.

Predsednik je ponovo pohvalio koordiniranu akciju MUP-a i BIA u hapšenju Belivukove kriminalne grupe i istakao da nikada te službe nisu bolje sarađivale.

Takođe, pohvalio je i hrabrost i odlučnost Tužioca za organizovani kriminal koji, ističe, zna da hapšenje te grupe nije jednostavno.

O opoziciji: Meni je samo važno da se  vakcinišu

Predsednik je istakao da je srećan što se predstavnici opozicija vakcinišu. Vučić je, upitan da prokomentariše to što je u red za rusku vakcinu stao i Dragan Ðilas, koji je, kako je nevedeno u novinarskom pitanju, do juče vodio kampanju protiv vakcina koje nisu odobrene u EU, naglasio da je srećan što su svi opozicioni lideri primili vakcinu.

“Hvala im na podršci za vakcinaciju. Nemam problema sa njihovim izjavama, jer su predstavnici bivšeg režima pokazali šta umeju. Mene zanima samo da su se vakcinisali. Ovde imaju švedski sto da biraju“, ukazao je on.

Vučić je kazao da mu je zanimljivo što su govorili da nemamo vakcine.

“Oni su izašli, kada se Ana Brnabić vakcinisala, i rekli da nemamo vakcine i obmanjivali javnost. Onda su rekli da su oni spasili Srbiju time što prihvatili Kovaks program“, dodao je on.

Vučić je s tim u vezi podvukao da Srbija do sada nije dobila niti jednu vakcinu iz tog programa.

Rekao je da je nabavkom vakcina iz drugih izvora spašeno na hiljade života.

„Ako smo našom sposobnošću spasili stotine ljudi beskrajno sam srećan. Da govorite na nemamo vakcine a imamo ubedljivo najviše u Evropi govori samo o vašem moralu“, poručio je Vučić.

Imam 75 kumova, šta rade privatno – njihova stvar

Vučić je rekao, na pitanje da prokomentariše objavu Krika da je njegov kum Nikola Petrović kupio aviokompaniju Stanka Subotića, da on ima 75 kumova i da ne zna šta sve oni rade privatno, kao i da je među njima i Zoran Bašanović koji ga sada ruši zajedno sa Draganom Ðilasom.

“Nemam pojima šta radi i kupuje (Nikola Petrović), privatnim poslovima se bavi, uvek je bio bogat, imam i drugog kuma Bašanovića koji je zajedno sa Draganom Ðilasom kupio televiziju. Ali, kakave ja veze imam sa tim”, zapitao je Vučić.

To nije moj i Bašanovićev ili moj i Petrovićev novčanik, istakao je predsednik.

Istakao je da seon lično ne bavi nikakvim privatnim biznisom, kao i da se nikada nije vozio Petrovićevim autobusima ili avionima.

“Čovek se ceo život bavi prviatnom biznosom. Reč je o coveku koji je bio bogat i pre politike. Jedinu vezu sa državom je imao kada mu je režim DS davao dozvole za neke hidroelektrane, a u naše vreme ništa od toga nije dobio, a šta radi privatno, to je njegova stvar”, naglasio je Vucić.

Istakao je i da njegov kum Bašanović od njega nije dobio ništa niti može.

“Probajte da pokušate da pronađete nešto kod mene, a ne da progonite ljude jer sam pre 15 ili 20 godina nekom krstio dete ili bio kum na venčanju. Imam 75 kumova i ne mogu da odgovaram za svakog od njih. To je njihova privatna stvar šta rade”, naglasio je on.

Vučić dodaje da, kako kaže, kod nekih postoji nervoza pa potežu to pitanje pošto ne mogu da objasne kako su uvećali imovinu za 619 miliona evra, što je, kaže, zvančan podatak.

Izvor