Sremska Mitrovica: Pomoć lokalne samouprave ugostiteljima sa teritorije Grada

kafic,, korona

Kako bi ugostiteljima pomogli da prežive krizu izazvanu pandemijom i restriktivnim merama Vlade Srbije, Grad Sremska Mitrovica sutra raspisuje dva javna poziva, prvi je namenjen ugostiteljima koji se bave izdavanjem sala za organizovanje proslava, dok je drugi javni poziv namenjen za vlasnike restorana, kafića, barova prodavnica brze hrane i dečijih igraonica. Za ove mere pomoći već vlada interesovanje među mitrovačkim ugostiteljima.

Za oba poziva iz budžeta Grada Sremska Mitrovica obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara, odnosno po 10 miliona za svaki od njih, a za dobijanje sredstava potrebno je da ugostitelji, kako je objasnio zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, ispune nekoliko uslova.

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica registrovano je oko 300 ugostitelja, a zainteresovani za pozive potrebnu dokumentaciju treba da podnesu od 10. februara do 2. marta. Više informacija mogu se dobiti putem zvaničnog sajta grada Sremska Mitrovica, kao i u prostorijama Uslužnog centra.

Izvor