Saobraćaj umeren, tokom dana moguća kiša

U prvoj polovini dana u severnim krajevima naše zemlje zbog kiše treba očekivati mokre kolovoze, smanjenu vidljivost i nešto zahtevnije uslove vožnje.

saobracaj, subotica, zagadjenost, vazduha

Tokom popodneva i večeri proširiće se i na ostale krajeve Srbije, u takvim uslovima vožnje kvarovi na vozilu su češći, a udvostručuje se i rizik od saobraćajnih nezgoda.

Na putevima u planinskim predelima moguće su i snežne padavine. Usled česte promene vremena upozoravamo na odrone koji su mogući i nešto češći poslednjih dana na deonicama koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura, kao i na putevima u planinskim predelima, navedeno je u saopštenju.

Prema informacijama Uprave granične policije RS – dobijenim u 05.30 časova, teretna vozila na graničnom prelazi Batrovci na izlazu iz zemlje čekaju dva sata, na Šidu sat i po, a na Kelebiji jedan sat.

Magla na auto-putu od Vranja do granice sa S.Makedonijom

Na auto-putu E-75, od petlje Vranje do graničnog prelaza Srbije sa Severnom Makedonijom, magla jutros smanjuje vidljivost na 50 metara, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Izvor