Postavljene table posvećene Lazi Kostiću na autoputu Beograd – Novi Sad

Putevi Srbije i Udruženje novinara Srbije, zajedno su postavili info table u smeru ka Novom Sadu i smeru ka Beogradu, kako bi podsetili ljude kako da dođu do Kovilja, obiđu rodnu kuću Laze Kostića, vide spomenik koji se nalazi u školi koja nosi njegovo ime, ali i obiđu druge znamenosti ovog kraja, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

saobraćajna, oznaka, laza, kostić, putokaz

“Ovo je bio naš dug prema našem prvom predsedniku udruženja novinara Lazi Kostiću. Verujem da je ovo tek početak zajedničkih akcija UNS i Puteva Srbije i očekujemo da ćemo uskoro na Koridoru 10 kod Smederevske Palanke zajedno da postavimo info tablu sa putokazom ka novinarskoj kući Pere Todorovića čiju obnovu upravo završavamo”, kaže generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

saobra, ajna, oznaka, laza, kosti, putokaz

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže da obaveza tog javnog preduzeća nije samo briga o saobraćajnicama, već i da upoznaju naše građane i goste o istoriji i kulturi naše zemlje.

“Postavljanjem ovakvih info tabli želimo ljudima da pokažemo kulturno nasleđe naše zemlje, a rodno mesto velikog Laze Kostića to svakako jeste. Radujem se daljoj saradnji sa Udruženjem novinara Srbije i drugim organizacijama sa kojima ćemo svima koji prolaze Koridorom 10 zajedno otkriti sve lepote i znamenitosti Srbije”, kaže Drobnjak.

[embedded content]

Izvor