“Poslovni atlas Srbije i dijaspore” – pun kapacitet krajem 2021.

BEOGRAD –

“Onlajn platforma Privredne komore Srbije “Poslovni atlas Srbije i dijaspore”, namenjena povezivanju kompanija iz Srbije sa preduzećima iz dijaspore, biće završena do kraja marta, a do kraja godine proradiće u punom kapacitetu”, izjavio je rukovodilac Centra za podršku investicijama i JPP u PKS Đorđe Andrić.

PKS je objavila da je Andrić na vebinaru “Dijaspora & Donacije”, ogranizovanom u okviru projekta NALED i Nemačke razvojne saradnje (GIZ), rekao da će platforma omogućiti lako i brzo povezivanje kompanija i preduzetnika iz Srbije i dijaspore, kao i dijaspore sa stranim firmama.

poslovanje, dokumenta, papiri, posao

Prema najavi Andrića, “Poslovni atlas” će imati sekcije za mentorisanje članica PKS, za informacije, sekciju dijaspore za brokering saradnju, kao i za podršku investicijama i kraudfanding projekte.

Deo “Poslovnog Atlasa” biće i “Matchmaking” sekcija za aktivni rad PKS na povezivanju kompanija iz Srbije i dijaspore.

PKS platformu razvija u okviru projekta “Link Up! Serbia II” koji implementira sa Međunarodnim centrom za razvoj migracionih politika i šest regionalnih razvojnih agencija kao implementacionim partnerima.

Navodi se da će srž saradnje biti u Poslovnom habu za dijasporu koji će pomagati svim akterima da koordiniraju aktivnosti i dodaje da su trenutno u fokusu zemlje nemačkog govornog područja Austrija, Švajcarska i Nemačka.

Iz PKS su najavili da će u februaru dobiti grant koji će omogućiti podršku promocije i radionica regionalnih privrednih komora u 16 komorskih regiona Srbije.

Projekat “Link up! Serbia II” finansira Austrijska razvojna saradnja a budžet iznosi više od 1,6 miliona evra.

Izvor