Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, predsedava Vučić

“Razgovarali smo o više važnih tema, a prva je bila aktuelna situacija na teritoriji Kosova i Metohije. Razgovarali smo o složenoj situaciji za nas. Složena je u političko-bezbednosnom smislu. Razmotrili smo šta preduzimaju naši državni organi da sačuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne srpske pokrajine“, rekao je on.

sednica, vucic

Istakao je da je namera da se zaštiti bezbednost pre svega srpskog stanovništva.

Stefanović je naglasio da je situacija na Kosovu i Metohiji sve složenija, a da postoje i nove situacije poput pojedinih čestitki za Dan državnosti, kojima se raduju u velikom broju političari u južnoj srpskoj pokrajini, ali nikako u centralnoj Srbiji.

U saradnji sa Kforom, rekao je, namera je da se štiti stabilnost i bezbednost pre svega srpskog stanovništva koje je ugroženo na KiM, da Srbija pokaže da je ozbiljan partner i da nikakav pogrom, proterivanje ili zločine nad srpskim stanovništvom nećemo dozvoliti.

Ukazao je da je razgovarano i o potrebama i investiranju u bezbednosne snaga – vojske, policije i BIA.

sednica, vucic444

“Analizirali smo šta je to što u narednom periodu treba učiniti, koje su investicije koje želimo da izvedemo ove i naredne godine u nabavci savremenog naoružanja, koje će omogućiti da vojska i policija budu dobro opremljeni, budu snažnije i u mogućnosti da se suoče sa novim izazovima“, rekao je on.

Glavna tema sednice bilo je hapšenje kriminalne grupe na čelu sa Veljkom Belivukom.

Sednici su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministri policije Aleksandar Vulin, odbrane Nebojša Stefanović, pravde Maja Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić…

Savet je zasedao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

Izvor