Na prelazu Šid teretna vozila čekaju 240 minuta

NOVI SAD –

Mokri kolovozi očekuju vozače u istočnim krajevima naše zemlje, ali i na području Pomoravlja, Beograda, Novog Sada, Srema i u Bačkoj. Prema informacijama zimske službe Puteva Srbije u toku večernjih sati moguća je i pojava magle, na deonicama pored rečnih tokova, kotlina i klisura, a trenutno je ima na Crnom Vrhu, na prevoju Čestoborodica, na području Negotina, Bora, Zaječara i Knjaževca, zbog čega iz AMSS upozoravaju na odstojanje između vozila.

Na snazi je zabrana za kamione i šlepere sa prikolicom na prilazima Kopaoniku, iz pravca Jošaničke Banje i Rudnice, ali i na deonici Kraljevo- Brezna- Goč.

kamioni, teretnjaci, batrovci, granica, cekanje, guzva jpg

Snega u raskvašenom stanju do 5 cm ima u višim predelima Kruševca, Novog Pazara i Ivanjice.

Od srede od 7 do 17 časova, izvodiće se radovi na postavljanju odbojne ograde na delu državnog puta I A reda broj 3, na deonici petlja Ruma – petlja Pećinci, u smeru Beograd – Šid. Za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka dok će se saobraćaj odvijati u voznoj traci. Planirani rok završetka radova je 24. februar ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom – privremena saobraćajna signalizacija i oprema postavljaće se i uklanjati na dnevnom nivou.

Putevi navode da se produžavaju radovi do 15. februara, a izvodiće se od 9 do 14 časova na Valjevskom putu (GO Obrenovac), na deonici Lončanik – Obrenovac.

Radovi će se izvoditi svakog dana, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17:15 časova nema zadržavanja ni na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima vozila čekaju i to na Batrovcima 120 minuta, na prelazu Šid 240, a na prelazima Bačka Palanka i Kelebija po 60 minuta.

Izvor