Ministar Siniša Mali razgovarao sa ambasadorom Slovačke

Ministar Mali se najpre zahvalio ambasadoru na tome što Slovačka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, te što istrajava u tom stavu, kao i na tome što pruža podršku Srbiji na evropskom putu.

mali, slovacki, amb

Kada je reč o ekonomskim odnosima dve zemlje, sagovornici su se saglasili da u diplomatiji ekonomija zauzima izuzetno važnu ulogu, te da je važno da se dodatno razviju te vrste veza između dve zemlje. Tome svakako može da doprinese ulaganje slovenačkih kompanija u određene projekte u Srbiji, za koje je pokazano interesovanje.

U tom smislu, ministar finansija je rekao da je Srbija pouzdan partner stranim investitorima, kao i da je apsolutni lider u regionu po vrednosti privučenih stranih investicija. Kako je istakao, Srbija je dobro reagovala na krizu izazvanu korona virusom, pravovremenim i efikasnim merama je pružena podrška privredi i građanima, postignuti su dobri makroekonomski reultati, a cilj je da ove godine privredni rast dostigne 6%.

Mali i Rosoha su zaključili da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose, koji će bližom saradnjom, pre svega u ekonomskom smislu, biti dodatno ojačani.

Izvor