Advokatu Krloviću četiri i po godine zatvora zbog “pranja novca” od prodaje droge

Pored zatvorske kazne, sud je doneo odluku da se Krloviću oduzme imovina stečena krivičnim delom.

cekic, presuda, sudnica, sud, pravosudje

Tročlano sudsko veće presudu je donelo jednoglasno i proglasilo Krlovića krivim, jer je od 2008. do 2009. godine “prao” Šarićev “prljav” novac tako što ga je investirao u kupovinu i zakup nekretnina i zemljišta i kupovinu preduzeća.

Takođe je obavljao različite bankarske transakcije, radi prikrivanja porekla novca po Šarićevom nalogu.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 30 dana po prijemu pisane presude.

Postupak prema Krloviću 8. jula prošle godine razdvojen je odlukom suda od postupka prema Šariću i ostalima, kojima je 31. jula izrečena osuđujuća presuda.

Krloviću je u međuvremenu nastavljeno suđenje povodom optužbi da je kroz firmu “Novi Tamiš” “prao” novac za Šarića, a tokom višegodišnjeg postupka negirao je izvršenje krivičnog dela.

Šarić je prvostepenom presudom iz jula prošle godine osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora, jer su njegovi saradnici “oprali” više od 20 miliona evra, za koji se veruje da su stečeni prodajom droge.

Njegovi saradnici osuđeni su na kazne od dve do sedam godina zatvora, jedna optužena je oslobođena od optužbi, dok je protiv dvojice optužba odbijena.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za prodaju droge prošle jeseni pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, pošto je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu u tom slučaju.

Izvor