Vučić: Nema zaštićenih, već se ispituju neki policajci i BIA: Laž da sam tražio rušenje Junajted grupe

“Nema sumnje da će odgovarati (oni koji su davali podršku kriminalcima) i već se radi na tome. Već su neki policajci na ispitivanju i ljudi iz BIA, istraga se vodi. Država nema straha i uradiće svoj posao”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da kriminalna grupa koja je nedavno uhapšena bude toliko jaka i da li će neko odgovarati iz državnih organa za to.

vucic,, predsednik

Vučić podseća da su pre 10 dana oni koji ga napadaju govorili – “ne sme Vučić da ih dira jer su njegovi i zaštićeni pošto obavljaju poslove za vladajuću stranku”.

“Kada su svi pohapšeni, onda ne znaju šta će, pa kažu da se jedna od njih nekad slikao sa mojim sinom”, kazao je Vučić.

Mojih slika nemate ni oko čega, dodao je predsednik napomenuvši da kada se pojavila slika kako se jedan “kliberi sa jednim kriminalcem” ti isti mediji nisu postavljali pitanja.

“Moje slike niste videli nigde, ali nisu slike te, već krivična dela koja treba da pokažu ko je pošten a ko nije. Slikao sam se ja i sa Đilasom, pa gde će gore od toga, imam 20 ili 30 slika sa njim, ali to ne znači da sam ja lopov i da sam ukrao više od 600 miliona evra”, napomenuo je Vučić.

Laž da sam tražio rušenje Junajted grupe…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao netačnu informaciju da je on lično tražio da se ugovorom između Telekoma i Telenora sruši Junajted grupe i SBB-a i istakao da je to izmišljena informacija iz tih medijskih kuća.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li je tačna informacija da je tražio da se ugovorom između Telekoma i Telenora “stavi tačka” na poslovanje Junajted grupe i SBB-a, kao što su to rekli, prema rečima novinara, pojedini stručnjaci iz Telekoma.

“Koji je to stručnjak? Ne treba svi stručnjaci, treba mi ime jednog? pitao je, a nakon što je izostao odgovor sa konkretnim imenom, dodao je da čim ne postoje njihova imena da je očigledno da je reč o, kako kaže, “izmišljotini”.

Ističe da je ugovor između Telekoma i Telenora njihov unutrašnji dogovor, između dve kompanije, i dodao da njega ne interesuje ni njihovo poslovanje, ni taj ugovor, a da ga Telekom interesuje samo onoliko koliko je državno preduzeće i da kao takvo bude jako.

Na konstataciju novinara da ne veruje da je on tražio tako nešto u ugovoru između te dve kompanije, Vučić je rekao da naravno da ne veruje, zato što je to još jedna neistina koja dolazi sa pojedinih opozicionih medija.

Svejedno je ko će u dijalogu predstavljati bivši režim

Ko će da predstavlja one koji su uništili zemlju, u međustranačkom dijalogu, nama je svejedno, kaže predsednik Aleksandar Vučić upitan kako gleda na najave predstavnika “bojkot opozicije” da će ih u međustranačkom dijalogu predstavljati Bojan Pajtić.

“Pošto sam ja manijak, izdajnik, psihopata, oni sa mnom neće da pregovaraju, oni pregovaraju sa nekim drugim ljudima.. Siguran sam da će biti kvalitetni razgovori, a ko će da predstavlja bivši režim, one koji su zemlju uništili, meni je svejedno”, rekao je Vučić.

Kako kaže, na njima je da sami izaberu svog predstavnika, da li će to biti jedan bivši potpredsednik vlade, bivši predsednik pokrajinske vlade.

“Neka ih predstavlja ko god hoće, u čemu god hoće. Mi nemamo želje i čestitke ko će liste da im vodi, kako će na izbore, kao što oni imaju fontanu želja kad koji izbori da se održavaju i sve što nisu radili u svoje vreme, dok su bili na vlasti, a što bi tražili danas od nas. Ali, to je uobičajeno”, rekao je Vučić.

Izvor