Cvijanović: Incko pokazao nervozu i zlu nameru

BANJALUKA –

Predsednica Republike Srpske Željka ocenila je danas kao “bezobrazan i nervozan” potez visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da traži vraćanje povelja od određenih pojedinaca, jer je suočen sa činjenicom da je od njega zatraženo da se ponaša u skladu sa međunarodnim pravom što, kako je rekla, nikada nije činio.

“U Narodnoj skupštini bi bilo sasvim dovoljno da se prepozna šta su namere političkih partija u Republici Srpskoj, odnosno da su jednoglasno iskazale opredeljene o Inckovom zahtevu. Zato ne verujem da bi moglo da bude neozbiljnih poslanika koji bi se ponašali drugačije od svojih partija”, rekla je Cvijanović u Banjaluci.

zeljka, cvijanovic

Prema njenim riječima, Incko se oglušio o međunarodnu obavezu da mora da obaveštava šta radi.

“S obzirom na to da je i Republika Srpska zatražila da to uradi konačno jednom u okviru mandata na način kako je propisano i da sebi ne pribavlja ovlašćenja koja nema po međunarodnom pravu, onda je krenuo sa zahtevom kako da se ponaša ad hok skupštinsko telo”, navela je Cvijanović.

Ona je ocenila da sve to pokazuje “Inckovu nervozu i zlu nameru”.

“Moramo biti svesni zle namere koja je najviše vezana za činjenicu i sve gadosti koje je izrekao braneći takav svoj potez koji je bio nepotreban. Umesto da dođe i obrati se narodnim poslanicima, on je odlučio da vređa i truje i da dodatno zakomplikuje odnose u BiH”, rekla je Cvijanović.

Izvor