Vulin: Istraga o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i slučaj Jovanjica nisu povezani

“Ovo ne može da stane. Videli ste državu na delu i ništa ne može da zaustavi istragu ovih razmera, ni borbu protiv organizovanog kriminala”, rekao je Vulin na TV Prva.

hapsenja vulin mup bia grupa

Saveta za nacionalnu bezbednost u ponedeljak

Vulin je izjavio da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biti održana u ponedeljak.

Vulin je rekao da će tema sednice biti hapšenje kriminalne grupe na čelu sa Veljkom Belivukom.

On je ukazao da je predsednik Aleksandar Vučić pre 100 dana najavio borbu protiv mafije i da se više niko tome ne smeje.

Vulin je rekao i da je predsednik sada dodatnije izložen nego ranije, jer su u pitanju najmoćniji narko-dileri u regionu i da se njihovi ogromni poslovi ovim hapšenjima kvare.

“Bezbednost predsednika još je ugroženija, jer se sukobio sa kriminalcima u regionu i u Evropu”, naglasio je Vulin ali je ukazao i da su hapšenjem ove grupe uklonjeni izvršioci, ali ne i oni koji stoje iza njih.

Vulin je, upitan da li je podignut nivo zaštite predsednika i tužioca, rekao da na to pitanje ne može da odgovori.

Ministar je potvrdio da je u jednom od stanova Belivukovih saradnika pronađen snajper sa prigušivačem.

“Drogu smo našli svuda, u skoro svakom stanu. Droga, oružje, novac. Ono što nismo očekivali jeste pronalazak snajpera sa prigušivačem. To ne služi za obračun mafijaša. Snajperi se koriste za likvidacije, onih koji mogu da vam jako naude, koji imaju veliku političku važnost. Da li su mogli da likvidiraju mene? Mogli su. Da li bi to rešilo njihove probleme? Ne bi. Jedini čovek čijom bi se likvidacijom obustavila organizovana borba protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić”, poručio je on i najavio sednicu Saveta nacionalne bezbednosti za ponedeljak.

Ističe i da je tužilac Nenadić pokazao izuzetnu hrabrost da se suprotstavi kriminalcima i da MUP i BIA bez takvih ljudi ne bi mogli da postignu ništa i ukazuje da je u akciji pokazano državno jedinstvo.

“Nenadić će insistirati na tome da se rasvetli sve do kraja”, kazao je Vulin i ukazao da je grupa Belivuka najopasnija još od “zemunskog klana” i da je sada razbijena.

Tek će se videti kako su i šta radili, ali zaštićenih i u državnim strukturama neće biti poručio je Vulin.

“Poruka svima, nema zaštićenih, ni visoke funkcije koja će vas zaštiti od dokaza i saznanja da imate veze sa kriminalcima”, rekao je Vulin.

Povodom još jednog uhapšenog koji je bio u društvu tužioca Tome Zorića, Vulin je rekao da svi trebalo da kažu kakve su kontakte imali i pod kojim okolnostima.

Vulin je rekao i da su svi čelnici Partizana ispitani kao građani, i da policija sa Partizanom nema sukoba niti sa sportskim društvima već kriminalnom bandom koja je koristila navijače za pokriće.

Govoreći o prisluškivanju predsednika Vulin je rekao da se odvojeno vode postupci za prisluškivanje kada je pitanju porodica predsednika i slučaj ove kriminalne grupe i da oni nisu povezani.

“Zlonamerno se prave veštačke paralele”, rekao je Vulin dodajući i da se u slučaju Jovanjice ništa ne krije i da će se insistirati na tome da se svi slučajevi rasvetle.

Izvor