Vulin: Đukanović nikako da shvati da nije pao zbog Vučića

Vulin je za TV Prva ocenio da će Đukanović za to naći saveznike u Srbiji, spremne da za sve optuže svoju zemlju i predsednika Vučića, koji se, ističe ministar, ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja ni jedne zemlje u regionu.

vulin1

Prema njegovim rečima, nijedan političar od Vučića nije više vodio računa o suverenitetu Crne Gore ili BiH i dobrosusedskim odnosima, stabilnosti i miru u regionu, a ponekada, kaže, i na štetu Srbije, prećutkujući napade na našu zemlju.

Vulin je istakao da Đukanović nije izgubio parlamentarne izbore u Crnoj Gori zbog predsednika Vučića, već zbog korupcije.

“Đukanović nikako da shvati zašto je pao. Nije pao zbog Vučića, niti mu se on mešao u Crnu Goru. On je pao zbog korupcije, zbog toga što Srbima nije dozvoljavao elementarna prava, zbog toga što je Srbima hteo da zabrani Srpsku pravoslavnu crkvu i izmisli neku novu ili napravi neku na Glavnom odboru Demokratske partije socijalista”, rekao je Vulin.

On je Đukanoviću poručio da treba da shvati da je napad na Srbe, bez obzira gde oni žive, napad na Srbiju.

“Ne možete da zabranite SPC da postoji, a da mislite da će Srbija da ćuti i da prihvati da je to uredu. Da zabranite Srbima mogućnost da idu u svoju crkvu, da ih diskriminišete, da im ne dozvoljavate da se zapošljavaju u državnim institucijama i smanjujete im obim prava i da očekujete da Srbija to pozdravlja aplauzom”, zaključio je Vulin.

Izvor