Svi glavni putni pravci prohodni, bez snega

Na državnim putevima B kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega u raskvašenom stanju do pet centimetara ima na teritoriji Kruševca i Novog Pazara, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima.

kruzni, tok, saobracaj, putevi

Manjih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima i najviše ih je na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Mogućnost pojave poledice postoji na putevima i deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Vozačima se savetuje oprez za volanom i obavezna zimska oprema, uključujući lance, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima puta.

AMSS: Saobraćaj na putevima umerenog intenziteta

Saobraćaj na putevima Srbije danas je umerenog intenziteta, a svi putni pravci su prohodni, uključujući one koji vode ka turističkim mestima, saopštio je danas AMSS.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema informacijama sa graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Radi zaštite od unošenja korona virusa, strani državljani koji ulaze u Srbiju, osim onih koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, moraju da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 časova.

Na autoputu E 75 smanjena vidljivost zbog magle

Na auto-putu E-75, zbog pojave magle smanjena je vidljivost na više deonica, saopštilo je JP Putevi Srbije.

Magle ima na petlji Bubanj Potok – granica SRB/RSM (Preševo), na delu od Grdelice do Vranja vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, Bujanovac – granica SRB/RSM (Preševo) na 30 metara, i u zoni tunela Manajle, na 100 metara.

Na osnovu informacija od 5:18 časova, najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja su prohodni i nema snega.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, Novog Pazara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara.

Napomena za autoputeve: Na autoputu I A reda broj 1, na deonici Grdelica-Vranje zbog magle vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, na deonici Bujanovac-granica SRB/RSM (Preševo) zbog magle vidljivost smanjena na 30 metara.

Napomena za Zaječar: Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Izvor