Svet: U Brazilu četvrti dan zaredom više od 1.000 preminulih

Od poslednjeg preseka preminulo je još 1.239 obolelih, navodi agencija Rojters.

brazil,, istraživanje, hiv, a

Ministarstvo zdravlja naglasilo je da je ovo četvrti dan zaredom da je preminulo više od 1.000 ljudi od posledica infekcije korona virusom.

Ukupno je zaraženo više od 9,4 miliona ljudi, a preminulo je 230.034.

Brazil je na trećem mestu po broju zaraženih u svetu i na drugom po broju smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19.

Meksiko: Umrlo još 1.368 ljudi, više od 13.000 novozaraženih

U Meksiku je od korona virusa umrlo još 1.368 ljudi, a od početka pandemije ukupan broj preminulih je 164.290, saopštilo je tamošnje ministarstvo zdravlja.

Meksiko je po broju umrlih od korona virusa na trećem mestu u svetu, posle SAD i Brazila.

Potvrđen je još 13.051 novi slučaj korona virusa, a ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije je premašio 1,9 miliona slučajeva, prenosi Rojters.

Vlasti su ranije saopštile da je stvarni broj zaraženih i umrlih sigurno mnogo veći zbog malog broja testiranih.

Kina potvrdila najmanji broj novozaraženih od 17. decembra

U Kini je od poslednjeg preseka potvrđeno 12 novih slučajeva zaraze korona virusom, za osam manje nego prethodnog dana, a ovo je najmanji dnevni porast broja obolelih još od 17. decembra, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

U saopštenju kineske Nacionalne zdravstvene komisije se navodi da je u četiri nova slučaja reč o lokalnom prenošenju virusa. Ovo je najmanji broj lokalnih transmisija od 22. decembra, prenosi Rojters.

Broj asimptomatskih slučajeva, koji se u Kini ne ubrajaju u potvrđene slučajeve bolesti, uvećan je za deset, što je za 18 manje nego prethodnog dana.

Ukupan broj svih zaraženih od početka pandemije u Kini u ovom trenutku iznosi 89.681, dok je broj preminulih od posledica kovid-19 ostao nepromenjen – 4.636.

Izvor