Optužnica protiv Belivuka biće čvrsta, moguća kazna 30-40 godina

hapsenje, belivuk, policija,

Rebić je za TV Pink rekao da za sada postoje čvrsti materijalni dokazi o trgovini narkoticima i nelegalnom držanju oružja i eksplozivnih naprava i da se za ta krivična dela može izreći kazna zatvora do 12 godina.

”Očekujemo da ćemo u narednom periodu sa Tužilaštvom i BIA dokazati druga, mnogo teža krivična dela za koja postoje određena saznanja. Optužnica će biti čvrsta i daće mogućnost sudijama da izreknu najviše kazne”, rekao je Rebić za TV Pink.

Naglasio je da je fokusu rada policije bunker na stadionu FK Partizan, u kojem je kriminalna grupa Belivuka, držala drogu.

Kako je rekao, ta kriminalna grupa se u javnosti pojavljivala pod paravanom navijačke grupe i tako iskoristila mogućnost da dođe do prostora na stadionu Partizana gde je čuvana droga.

”Imali su i firmu za obezbeđenje koja je, takođe, bila predmet naših kontrola”, rekao je Rebić.

Dodao je da se vodi istraga i tome ko je ostavio određenu količinu drogu na stadionu FK Crvena zvezda.

Naglasio je da je važno nastaviti sa istragom krivičnih dela Belivuka i njegove ekipe i izrazio uverenje da će provesti iza rešetaka 30-40 godina.

”Važno je da se iseku krakovi, da ne dozvolimo da ta organizacija funkcioniše dok su oni u zatvoru, da se preseku finansijski tokovi”, rekao je direktor policije.

On je istakao da je priprema hapšenja Belivuka i njegove kriminalne grupe trajala mesecima, da su na sistematičan način prikupljani i analizirani podaci, a da je fokus rada u prethodnih nekoliko meseci bi nestanak određenog broja ljudi u prošloj godini;

”Imamo pretpostavke da su lišeni života. Takođe, sagledavane su i međusobne likvidacije dva najveća klana, kako u Srbiji, tako i zemljama Evrope, analizirani modusi njihovog rada, sukobi većih i manjih klanova…”, rekao je Rebić.

Naglasio je da je država jasno pokazala koja je naša snaga i moć da se spreči postojanje organizovanog kriminala i najavio da će biti još hapšenja.

”Ovo je samo početak, može da se očekuje da će se nastaviti aktivnosti na prikupljanju dokaza protiv Belivuka. Siguran sam i da će se otvoriti novi frontovi i da ćemo rešiti i druge organizovane kriminalne grupe. Aždaji je glava otkinuta i sada su ostali samo pipci”, rekao je direktor policije.

Izvor