Evropa: U Nemačkoj skoro 10.500 novozaraženih, umrlo još 689 ljudi

bundestag,, nemačka

Od korona virusa umrlo je još 689 ljudi, a od početka pandemije ukupan broj preminulih je 61.286, prenosi Rojters.

Italija: Stanje, stabilno

Prema najnovijim podacima u jednom danu u Italiji je bilo 14 hiljada novozaraženih od kovida19, a 377 inficiranih je podleglo zarazi, piše agencija Ansa.

Uprkos velikom broju žrtava, epidemiološka situacija u Italiji je stabilna u poređenju sa ostalim evropskim zemljama, rekao je predsednik Visokog instituta za zdravstvo, Silvio Brusafero.

U gotovo celoj Italiji, izuzev četiri od 20 regija, na snazi su blaže anti-kovid mere.

Ipak direktor odeljenja prevencije Ministarstva za zdravstvo Džani Reza je, na konferenciji za medije, pozvao građane da ostanu što je moguće više kod kuće i da se i dalje pridržavaju osnovnih mera zaštite.

Reža je takođe rekao da je neophodno što pre provesti masovnu vakcinaciju stanovništva.

“To je trka sa vremenom, jer se mutirani sojevi korona virusa se brže prenose i mogu umanjiti efikasnost vakcina”, rekao je Đani Reza.

U regiji Ligurija lokalne vlasti su objavile da će svetski poznati arhitekta Renzo Pijani, koji ima više od 80 godina, biti osoba koja će promovisati vakcinaciju za starije osobe.

Vlasti su potražile pomoć poznatog arhitekte jer su neki lekari opšte prakse izrazili sumnju u sigurnost vakcinacije starijih osoba protiv kovida19.

Rusija: Više od 16,5 hiljada novozaraženih, umrlo još 497 ljudi

U Rusiji je u protekla 24 sata potvrđeno 16.627 novih slučajeva korona virusa, a ukupan broj zaraženih dostigao je 3.951.233, objavio je danas operativni štab zadužen za borbu protiv korona virusa.

Rusija je po broju potvrđenih slučajeva COVID-19 na četvrtom mestu u svetu, posle SAD, Indije i Brazila.

Registrovano je još 497 smrtnih slučajeva od COVID-19, a od početka pandemije umrlo je ukupno 76.229 ljudi, prenosi TASS.

Broj oporavljenih veći je za 22.831, a ukupan broj onih koji su pobedili korona virus je 3.436.326.

Izvor