Brnabić: Srbija je jaka i bezbedna zemlja, nema zaštićenih

“U borbi protiv organizovanog kriminala pokazali smo hrabrost i odlučnost. Predsednik Vučić je najavio ovu borbu i vlada je stavila u vrh svojih prioriteta i u četvrtak uhapsila 17 članova pripadnika kriminalne grupe koja se sumnjiči za najteža i nagnusnija krivična dela”, istakla je Brnabić.

ana, brnabic

Operativni rad, istakla je, trajao mesecima uoči tog hapšenja na kome su radili MUP, BIA, tužilaštvo i druge institucije.

“Poslali smo snažnu i jasnu poruku – Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih”, naglasila je premijerka.

Ovu borbu nastavljamo i fokusiraćemo u njoj na one koji su radili za državu a štitili kriminalce, poručila je ona.

Danas mnogi uče od Srbije

Danas mnoge zemlje, veće i bogatije uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju od korona virusa, istakla je premijerka Brnabić.

Ona je, na početku svog izlaganja, naglasila da je prošla neverovatno teška 2020. godina i da se nada se, da će 2021.godina biti potpuno drugačija.

“Radimo na svemu što smo obećali građanima i njihovim predstavnicima u skupštini 28. oktobra”, naglasila je Brnabić najpre se osvrnuvši se na borbi protiv Kovid19.

Podsetila da je Vlada u oblasti borbe protiv Kovid19, otvorila dve potpuno nove bolnice, jednu u Beogradu i drugu u Kruševcu, sa više od 1.500 kreveta.

“Jedna smo od tri zemlje u svetu koja uspela da tako nešto uradi za samo četiri meseca”, naglasila je ona.

Kada je reč o vakcinaciji rekla je da danas mnoge druge zemlje, veće i bogatije uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju.

Podsetila je da je Srbija, posle Velike Britanije, bila među prvima u Evropi koja je dobila vakcinu, kao i da je među prvima počela sa vakcinacijom, posle Velike Britanije i Švajcarske.

Brnabić je istakla da je do sada vakcinisano više od 525.000 ljudi, a revakcinsano već 21.000.

Srbi na Kosovu i Metohiji samo jedinstveni snažni

Ana Brnabić je pozvala sve Srbe na Kosovu i Metohiji da se ne dele i nastave da budu jedinstveni, kao što su bili u godinama iza nas.

Brnabić je, upitana da li Srbi imaju luksuz da se dele uoči predstojećih izbora na KiM, naglasila da je na to jasan odgovor “ne”.

“Od kada su Srbi na KiM jedinstveni oni su postali značajan faktor, činilac koji mora da se sluša i uvažava i doprineli su da je njihova pozicija bolja, ali i da pozicija Beograda mnogo bolja i jača u dijalogu sa Prištinom.

Brnabić je pozvala sve Srbe na KiM da se ne dele, da nastave da budu jedinstveni kao što su bili u godinama iza nas.

Izvor