Zbog magle smanjena vidljivost na više puteva

Na auto-putu E-75, petlja Bubanj Potok – granica SRB/RSM (Preševo). Na auto-putu E-75, u zoni tunela Manajle, zbog pojave magle smanjena vidljivost na 100 metara.

Na auto-putu E-80, od petlje Bela Palanka do petlje Pirot zapad, zbog pojave magle smanjena vidljivost na 150 metara.

semafor, saobracaj

Na celoj teritoriji Zaječara magla smanjuje na 50 do 100 metara.

Pored otapanja snega u planinskim predelima, učestala je pojava odrona, pa je neophodna dodatna opreznost kroz stenske useke i klisure. Saobraćaj je umerenog intenzitetaodvija se bez prekida, a veći broj vozila može se očekivati u popodnevnim i večernjim časovima.

Radovi na autoputevima E 75 i E 70

Na autoputu E-75, na petlji Trupale-petlja Malča, u smeru ka Beogradu, danas od 8 do 16 časova biće izvođeni istražni radovi za potrebe rehabilitacije puta.

Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Auto-put E-70, petlja Ruma – petlja Sremska Mitrovica, u smeru ka Sremskoj Mitrovici, od sutra 10. februara od 7 do 16č, radovi na postavljanju odbojne ograde.

Saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima:

-Jošanička Banja – Kopaonik,

-Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč,

-Kopaonik – Rudnica.

Zaječar (Vrška čuka) – Knjaževac (Kalne), do 1. novembra , radovi na mostovima, na lokacijama: selo Vratarnica, naizmenično propuštanje vozila pomoću semafora; most preko Jelašničke reke, naizmenično propuštanje vozila pomoću znakova za prvenstvo prolaza; i u blizini mesta Mali izvor, Minićevo, Gornje Zuniče i skretanje za Debelicu i Jakovac, odvijanje saobraćaja preko devijacija.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova na graničnim prelazima Sremska Rača i Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor