Saobraćaj u Srbiji umerenog intenziteta; Moguća magla duž rečnih tokova, kotlina i klisura

Produžavaju se radovi do 15. februara, koji će se u sklopu redovnog održavanja izvoditi u periodu od 9 do 14 časova, na Valjevskom putu (GO Obrenovac), na deonici Lončanik – Obrenovac.

novi, sad,, saobracaj

Radovi će se izvoditi svakog dana, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.

Od 6. do 10. februara, u vremenskom periodu od 7 do 16 časova, izvodiće se radovi na postavljanju odbojne ograde, na auto-putu, na deonici petlja Ruma-petlja Sremska Mitrovica, u smeru ka Sremskoj Mitrovici.

Radovi će se izvoditi u pokretu, u zaustavnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom. Do 20. februara, na delu državnog puta I A reda broj 3, Beograd – Šid izvodiće se radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije i sigurnosne elastične ograde u pojasu auto-puta (u zonama benzinskih stanica).

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna traka, saobraćaj će se odvijati u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci. Radovi (iskop temelja, betoniranje rešetki i montaža tabli) se izvode svakog dana od 8 do 16 časova, ukoliko vremenski uslovi dozvole, u zonama sledećih benzinskih stanica: – „Adaševci” (leva strana), „Pećinci” (desna strana), „Krnješevci” (leva strana).

Radovi će biti obezbeđeni po šemama kratkotrajne dnevne vertikalne saobraćajne signalizacije za obezbeđenje radnog prostora.

Do 20.02.2021. godine, na delu državnog puta I A reda broj 1, Novi Sad – Beograd – Niš izvodiće se radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije i sigurnosne elastične ograde u pojasu auto – puta (u zonama benzinskih stanica).

Moguća magla duž rečnih tokova, kotlina i klisura

U Srbiji postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, saopšteno je večeras iz Javnog preduzeća ”Putevi Srbije”.

Napomena za Požegu – preporučuje se oprezna vožnja na državnim putevima IB reda broj 23 i IB reda broj 21 zbog mogućih osulina.

Auto-put E-75, petlja Grdelica – petlja Predejane, kod mesta Boćevica, radovi na održavanju puta, za saobraćaj je biti zatvorena kolovozna traka Niš-Vranje između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Vranje-Niš.

U Staroj Pazovi u zoni postojećeg putnog prelaza i delu ulice Ćirila i Metodija, od 25. januara je na snazi obustava saobraćaja zbog početka izgradnje nadvožnjaka.

Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je put Stara Pazova – Inđija i Inđija – Putinci.

Neštin – Rakovac – radovi na putnom objektu (propustu), saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na izvedenoj devijaciji.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima:

-Jošanička Banja – Kopaonik,

-Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč,

-Kopaonik – Rudnica.

Zaječar (Vrška čuka) – Knjaževac (Kalne), do 1. novembra , radovi na mostovima, na lokacijama: selo Vratarnica, naizmenično propuštanje vozila pomoću semafora; most preko Jelašničke reke, naizmenično propuštanje vozila pomoću znakova za prvenstvo prolaza; i u blizini mesta Mali izvor, Minićevo, Gornje Zuniče i skretanje za Debelicu i Jakovac, odvijanje saobraćaja preko devijacija.

Izvor