Do sada vakcinisano 30 hiljada Novosađana

sanja, music, milanovic, vakcinacija

Respiratorni centar na Novom naselju nastavlja da radi dokle god ima slučajeva kovida-19. Smanjen je broj ekipa. U dnevnoj smeni sada je 8, a u noćnoj 4 dežurne ekipe. Međutim, epidemijska kriva i dalje nije zaravnjena.

“Imamo oscilacije i u pozitivnom i u negativnom smislu. Juče se na prvi pregled javilo preko 250 sugrađana, što nije mali broj i mi se sa tom situacijom ponašamo”, kaže Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad.

Kada je reč o vakcinaciji, neometano se obavlja na Novosadskom sajmu, po prioritetima i pozivu iz e-Uprave, a do sada je vakcinisano 30 hiljada Novosađana.

“U organizaciji nemamo nikakvih problema, to savršeno funkcioniše, apsolutno nikakvih pritužbi nema i ponosan sam na organizaciju koju mi kao Novosađani imamo”, kaže Dragan Stajić, član Gradskog veća za zdravstvo.

Prvu dozu vakcine danas je primila i predsednica Skupštine Novog Sada, Jelena Marinković Radomirović. Ona je istakla da je odluka o vakcinaciji racionalna, razumna i odgovorna.

“Jedini lek protiv korone u toj borbi je imunizacija stanovništva, pogotovo želim da se obratim i majkama koje kući imaju male bebe, ja imam dve bebe i to je negde i način da zaštitim i njih”, kaže Jelena Marinković Radomirović.

Vakcinacija zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama biće nastavljena i ovog vikenda, a uskoro stižu i nove doze vakcina.

[embedded content]

Izvor