Belivukova grupa privedena na saslušanje u tužilaštvo

Na saslušanju će moći da se brane ćutanjem ili da iznesu odbranu, priznaju ili negiraju krivična dela.

hapsenje, belivuk, policija,

Policija tokom noći uhapsila i suprugu Belivuka

Policija je tokom večeri privela suprugu Veljka Belivuka, a kod nje je u stanu pronađeno oko 60.000 evra u kešu, prenela je TV Prva.

Belivukova supruga nije poznata javnosti, ali kako je rekao izvor upućen u istragu, policija veruje kako upravo ona može da im pomogne da bi došli do novih saznanja i eventualnih dokaza i svedoka koji bi ukazali na njegove kriminalne radnje.

Koliko će trajati saslušanje, teško je proceniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a trajanje saslušanja zavisi od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora.

O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Većini njih sutra rano ujutru ističe zadržavanje do 48 sati, pa se očekuje da do tada bude doneta i odluka o pritvoru.

U Pančevu uhapšen još jedan pripadnik Belivukove grupe

Policija je danas u Pančevu uhapsila bivšeg predsednika kluba FK Dinamo Miloša Đukanovića, koji se dovodi u vezu sa grupom Veljka Belivuka, potvrdio je Tanjugu Tomo Zorić, koji se našao sa njim u društvu.

Zorić je preneo Tanjugu da je sa drugaricom i drugom došao u Pančevo, kako bi pokupio kiriju za stan koji njegova majka izdaje jednom fudbaleru, a plaća ga Đukanović.

“Dok smo sedeli u kafiću, gde smo se našli, naišla je policija i privela ga. Policajci su nam se izvinuli i otišli”, preneo je Zorić koji je bio dugogodišnji portparol tužilaštva.

Mediji su preneli da su u Pančevu privedene još dve osobe bliske grupi Belivuka, Predrag Janković poznatiji kao Pesko i Marko Milosavljević javnosti poznat pod nadimkom Bojke.

Juče uhapšeno 19 pripadnika Belivukove grupe

U opsežnoj akciji bezbednosnih snaga juče je uhapšeno 19 pripadnika Belivukove grupe.

Belivuk i drugih 18 uhapšenih u jučerašnjoj akciji, sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka uhapšeni su i Marko Miljković(29), kao i V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982), N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Đ. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).

Mediji tvrde da je među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Dolovac: Naša odlučnost je neumoljiva i jasna

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ocenila je danas da je jučerašnjom akcijom hapšenja grupe Veljka Belivuka Tužilaštvo za organizovani kriminal, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, pokrenulo snažan odgovor kriminalnim grupama koje, kako kaže, pokušavaju da nametnu svoja kriminalna pravila i sistem vrednosti našem društvu.

Ona je navela da analiza, planiranje i izvršenje odgovora države na organizovani kriminal nije započeto ni juče, ni slučajno, već da su tužioci, policajci i službenici bezbednosti već duže vreme na ovom zadatku, kome su pristupili temeljno i krajnje ozbiljno.

“Prvi rezultati su jasno vidljivi. Biće ih još”, poručila je Dolovac ističući da mora biti kristalno jasno da “kriminal, kriminalci i kriminalne grupe nemaju mesta u našem društvu i državi”.

Javno tužilaštvo će iskoristiti svako zakonsko ovlašćenje da ih spreči u njihovim kriminalnim namerama, dodala je ona.

“Svi naši kapaciteti, i ljudski i materijalni, su usmereni samo u jednom pravcu: krivičnom gonjenju kriminalaca i njihovih grupa i staranju da budu osuđeni po zakonu. Naša odlučnost je neumoljiva i jasna”, navela je Dolovac.

Izvor