Uhapšeno ukupno 19 pripadnika Belivukove grupe

Uhapšeni su Veljko Belik (36), Marko Miljković(29), kao i V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982), N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Đ. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).

hapsenja vulin mup bia grupa

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ovim povodom Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić izjavio je da je današnjim hapšenjem organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio Veljko Belivuk, poslata jasna poruka o odlučnosti države da se obračuna sa organizovanim kriminalom, saopšteno je iz MUP-a.

„Ova kriminalna grupa bila je dobro organizovana i bilo je potrebno ozbiljno vreme i udružene snage pripadnika MUP i BIA da bi se obezbedili valjani dokazi u ovom slučaju“; rekao je Pušić.

Ovim hapšenjem pokazano je da će organi gonjenja istrajati u otkrivanju i dokazivanju ovakvih i sličnih krivičnih dela, napomenuo je Pušić i dodao da će ovakve akcije biti nastavljene u cilju obezbeđenja procesno valjanih dokaza.

Pretresi Zvezde i Partizana zbog hapšenja Belivukove grupe

Povodom hapšenja organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, u toku su pretresi na 30 lokacija, među njima i na stadionima Crvene zvezde i Partizana.

Policija je u prostorije ovih klubova ušla jutros oko pet sati.

Kako javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta, zaposlenima u klubovima jutros nije bilo dozvoljeno da uđu u radne prostorije, a otkazani su i treninzi.

Uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, uhapšeni su jutros oko pet časova po nalogu Tužilaštva. Oni se terete za ubistva i najteža krivična dela.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin potvrdio je pisanje medija da je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, koju osnovano sumnjičimo za ubistva, iznude, otmice i prodaju droge.

“Srbija je ozbiljna zemlja koja nikada sebi neće dozvoliti da se stvori novi “zemunski klan” i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države”, istakao je Vulin.

“Za samo 100 dana od najave predsednika Aleksandra Vuča da će se država obračunati sa organizovanim kriminalom, uhapšena je kriminalna grupa Darka Eleza, kao i grupa Veljka Belivuka i njegovih saradnika”, rekao je ministar.

Među uhapšenima i Milovan Tadić i Boris Karapandžić

Među uhapšenima u jutrošnjoj akciji, pored Belivuka i Miljkovića, su još dvojica osumnjičenih koji su od ranije poznatih pravosudnim organima i široj javnosti.

To su Milovan Tadić, kome se sudi da je kao šef obezbeđenja kluba “Tilt” na smrt pretukao Slobodana Vukića, i Boris Karapandžić (34), jedan od optuženih u slučaju “beton hala”, preneli su beogradski mediji.

Osim Belivuka i Miljkovića, identitet ostalih 15 uhapšenih u akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA nije još zvanično saopšten, ni inicijalima.

Cmolić: Krili se iza Partizana, odgovorni za seriju zločina

Zamenik načelnika UKP i vršioca dužnosti SBPOK Ninoslav Cmolić izjavio je da je jutrošnjom akcijom hapšenja organizovane kriminalne grupe, koja se krila iza navijačke grupe Partizana, pokazano da u državi nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve kriminalne orgnizacije.

“Kriminalna grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijihin zločina, možda i u nekoliko poslednjih desetina godina. Ova grupa se sve vreme krila se iza navijačke grupe Partizan, ali to nisu nikakvi navijači već obični kriminalci. Mi ćemo dokazati pojedinačnu ulogu svakog od njih, i nećemo tolerisati nikakve vidove kriminala”, poručio je Cmolić u Palati Srbija.

Na Partizanovom stadionu uhapšena jedna osoba

Jedna osoba uhapšena je danas na stadionu Partizana, u nastavku akcije hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka koja se tereti za ubistva, otmice i niz drugih krivičnih dela.

Policija je izvela privedenog muškarca iz prostorija kluba i odvezla ga u marici, prenosi Tanjugov reporter.

Njegov identitet još nije saopšten, a policija je sa stadiona Partizana uklonila transparent Belivukove navijačke grupe.

On je rekao da je akcija planirana mesecima i poručio da će na isti način biti “završeno” sa svakom kriminalnom grupom kao i sa ovom.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izrazio je odlučnost da Beograd bude bezbedan grad i da MUP u borbi protiv organizovanog kriminala pokaže ono šta jeste.

“Nikada više nikakve kriminalne organizacije, koje su možda jače od “zemunskog klana”, neće biti te koje će rušiti budućnost naše dece”, rekao je Milić.

Podrška policijskog sindikata

Policijski sindikat Srbije daje punu podršku državnim organima Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala i hapšenju onih koji su umešani u najteža krivična dela.

“Hapšenje članova grupe Veljka Belivuka, koja je prema operativnim saznanjima jedna od najorganizovanijih kriminalnih organizacija na ovim prostorima, pravi je korak u pravcu da se srpsko društvo očisti od mafijaške hobotnice. Novo rukovodstvo MUP Srbije pokazalo je vrlo brzo da ima snage i volje da se obračuna sa mafijaškim grupama i u tome im članovi Policijskog sindikata daju punu podršku. Dilerima droge, ubicama, zlostavljačima nema mesta na ulicama srpskih gradova, te se nadamo da je ovo hapšenje samo početak jedne šire i snažnije borbe protiv kriminala koji je jedan od glavnim problema društva u Srbiji i time će se pokazati da li su jači policajci i građani Srbije ili mafijaši”  kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

[embedded content]

Izvor