Uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršenja teških krivičnih dela

“U toku noći uhapšeno je i zadržano 17 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva”, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

hapsenja vulin mup bia grupa

On je saopštio da su hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

Istakao je da je akcija izvršena juče i tokom noći u cilju očuvanja bezbednosti Srbije i da se odnosi na rasvetljavanje najtežih krivičnih dela protiv života i tela.

U toku su pretresi i uviđaji na 30 lokacija, a prema 17 lica doneto je rešenje o zadržavanju i oni će biti sprovedeni Tužiocu za organizovani kriminal.

Pretresi Zvezde i Partizana zbog hapšenja Belivukove grupe

Povodom hapšenja organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, u toku su pretresi na 30 lokacija, među njima i na stadionima Crvene zvezde i Partizana.

Policija je u prostorije ovih klubova ušla jutros oko pet sati.

Kako javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta, zaposlenima u klubovima jutros nije bilo dozvoljeno da uđu u radne prostorije, a otkazani su i treninzi.

Nenadić je istakao da su oni osumnjičeni, između ostalog, za udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmica i teško ubistvo.

Kako je istaknuto, javnost će biti blagovremeno obaveštena o detaljima postupka.

Uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, uhapšeni su jutros oko pet časova po nalogu Tužilaštva. Oni se terete za ubistva i najteža krivična dela.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin potvrdio je pisanje medija da je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, koju osnovano sumnjičimo za ubistva, iznude, otmice i prodaju droge.

“Srbija je ozbiljna zemlja koja nikada sebi neće dozvoliti da se stvori novi “zemunski klan” i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države”, istakao je Vulin.

“Za samo 100 dana od najave predsednika Aleksandra Vuča da će se država obračunati sa organizovanim kriminalom, uhapšena je kriminalna grupa Darka Eleza, kao i grupa Veljka Belivuka i njegovih saradnika”, rekao je ministar.

Cmolić: Krili se iza Partizana, odgovorni za seriju zločina

Zamenik načelnika UKP i vršioca dužnosti SBPOK Ninoslav Cmolić izjavio je da je jutrošnjom akcijom hapšenja organizovane kriminalne grupe, koja se krila iza navijačke grupe Partizana, pokazano da u državi nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve kriminalne orgnizacije.

“Kriminalna grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijihin zločina, možda i u nekoliko poslednjih desetina godina. Ova grupa se sve vreme krila se iza navijačke grupe Partizan, ali to nisu nikakvi navijači već obični kriminalci. Mi ćemo dokazati pojedinačnu ulogu svakog od njih, i nećemo tolerisati nikakve vidove kriminala”, poručio je Cmolić u Palati Srbija.

Na Partizanovom stadionu uhapšena jedna osoba

Jedna osoba uhapšena je danas na stadionu Partizana, u nastavku akcije hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka koja se tereti za ubistva, otmice i niz drugih krivičnih dela.

Policija je izvela privedenog muškarca iz prostorija kluba i odvezla ga u marici, prenosi Tanjugov reporter.

Njegov identitet još nije saopšten, a policija je sa stadiona Partizana uklonila transparent Belivukove navijačke grupe.

On je rekao da je akcija planirana mesecima i poručio da će na isti način biti “završeno” sa svakom kriminalnom grupom kao i sa ovom.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izrazio je odlučnost da Beograd bude bezbedan grad i da MUP u borbi protiv organizovanog kriminala pokaže ono šta jeste.

“Nikada više nikakve kriminalne organizacije, koje su možda jače od “zemunskog klana”, neće biti te koje će rušiti budućnost naše dece”, rekao je Milić.

Podrška policijskog sindikata

Policijski sindikat Srbije daje punu podršku državnim organima Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala i hapšenju onih koji su umešani u najteža krivična dela.

“Hapšenje članova grupe Veljka Belivuka, koja je prema operativnim saznanjima jedna od najorganizovanijih kriminalnih organizacija na ovim prostorima, pravi je korak u pravcu da se srpsko društvo očisti od mafijaške hobotnice. Novo rukovodstvo MUP Srbije pokazalo je vrlo brzo da ima snage i volje da se obračuna sa mafijaškim grupama i u tome im članovi Policijskog sindikata daju punu podršku. Dilerima droge, ubicama, zlostavljačima nema mesta na ulicama srpskih gradova, te se nadamo da je ovo hapšenje samo početak jedne šire i snažnije borbe protiv kriminala koji je jedan od glavnim problema društva u Srbiji i time će se pokazati da li su jači policajci i građani Srbije ili mafijaši”  kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Izvor