Predsednik: Da će stvari na KiM biti “med i mleko” – neće; Makron želi da čuje srpsku stranu

Vučić je tako odogvorio na mišljenja koji su se posle njegove posete Parizu da ne treba preterano podgrevati očekivanja javnosti od Francuske u rešavanju kosovskog problema.

kosovo, srbija, kosovo, i, metohija, mapa

“Što se tiče Kosova i Metohije, najpre ne smemo da podgrevamo lažne nade našem narodu i da govorimo kako su divne stvari na KiM. Nisu i neće ni biti. Ko kaže da jesu, taj je lažov. Mi moramo da se borimo za interese našeg naroda, da se borimo za njihovu bezbednost i da čuvamo interese Srbije”, rekao je Vučić.

“Da će stvari na KiM biti “med i mleko” – neće”, poručio je on.

Vučić je ukazao i na to da su oni koji danas kritikuju politiku vlasti oko pitanja KiM drugačije razgovarali sa zapadnim predstavnicima, navodeći da su od njih tražili da samo odlože priznavanje Kosova zbog izbora u Srbiji.

“U redu je da se prizna nezavisnost Kosova, ali odložite to dok ne pobedimo na izborima”, preneo je Vučić na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade Srbije.

Vučić je kazao da ga ne interesuje takva politika i da će on da se bori za KiM, ali da neće da laže narod.

“Ja to nisam u stanju. Daću sve od sebe da nijednoj majci ne vratim sina u kovčegu, a pri tom ću voditi čvrstu politiku i zaštititi naš narod na KiM”, podvukao je Vučić.

Kad smo prvi u Evropi tvrde da smo uništili ekonomiju

Vučić je upitao one koji kritikuju vlast da je uništila ekonomiju i zdravstveni sistem Srbije, na kojim činjenicama se oslanja ta njihova tvrdnja.

Na konstataciju da on i premijerka kažu da je Srbija prva po stopi rasta u Evropi, a Borko Stefanović tvrdi da su uništili ekonomiju i zdravstveni sistem Srbje, te molbu da to prokomentariše, Vučić je istakao da to mora da je šala.

„Nešto s tim čovekom nije baš sasvim u redu. Kada smo prvi u Evropi kaže da smo mi smo uništili ekonomiju. U zdravstvu smo bolji od mnogih zemalja u Evropi, a kada su oni bili na vlasti nisu mogli da nas stave ni na poslednje mesto rang liste“, konstatovao je on.

Na kampanju Vuka Jeremića protiv kineske vakcine, Vučić je kazao da u svakoj situaciji, posebno teškim, svako pokaže svoj trag.

„Dok je mogao da krade kineske pare Kina je bila dobra“, konstatovao je on, uz pitanje na osnovu čega neko može da tvrdi da je vlast uništila ekonomiju i zdrastveni sistem zemlje, na osnovu kog argumenta, brojki, sem na osnovu lične mržnje.

Podsetio je da je ova vlast izgradila brojne bolnice, dok prethodne nisu, naveo je da je od temelja izgrađen Klinički centar u Nišu, koji prethodni nisu ni planirali.

Takođe je ukazao da se rekonstruiše i dodaje ceo novi deo Kliničkom centru Vojvodine, da napreduje velikom brzinom Klinički centar Srbije, te da je u roku procedura javne nabavke za Klinički centar u Kragujevcu.

„Gradimo bolnice u 13 mesta širom Srbije. Plus dve bolnice za Kovid kojima smo spasili živote. Pokazali smo sposobnost koju pokazuju samo najsnažnije zemlje sveta“, dodao je on.

Izvor