Holandski ambasador sa premijerkom: Srbija na putu da ostvari značajan napredak

Holandski ambasador je govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji čestitao Srbiji na uspehu postignutom u imunizaciji stanovništva koji će, prema njegovim rečima, dovesti do bržeg povratka normalizaciji života građana i privrednom oporavku zemlje, saopšteno je iz vlade.

srbija, holandija, zastave

Predsednica vlade ocenila je u razgovoru sa holandskim ambasadorom, koji završava svoj mandat u Srbiji, da je strateški cilj Srbije pristupanje Evropskoj uniji, koja je u potpunsti spremna za primenu nove metodologije Evropske unije u procesu pristupanja.

Premijerka je istakla da je prioritet rada vlade sistemska reforma u oblasti vladavine prava koja će doprineti, ne samo bržem pristupanju Evropskoj uniji, već i jačanju institucija i boljem standardu građana.

Ambasador Pluh je istakao da je Holadija posvećena saradnji i pružanju podrške Srbiji u domenu vladavine prava i daljem jačanju kapaciteta institucija u zemlji.

Ocenio je da su sprovedene reforme, naročito u oblasti ekonomije, doprinele osnaživanju srpske privrede i poboljšanju životnog standarda građana i izrazio očekivanje da će istrajavajući u reformama i u ovoj godini, Srbija postići značajniji napredak u otvaranju klastera i približavanja članstvu u Uniji.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Brnabić je navela da je Holandija važan ekonomski partner i investitor i da je u interesu naših zemalja istovremeno osnaživanje političke saradnje i međudržavnog dijaloga.

Brnabić je Pluhu zahvalila na ličnom angažovanju i posvećenom radu na unapređenu odnosa naših zemalja i poželela mnogo uspeha u budućem profesionalnom radu.

Izvor