Dodeljeno 10 Fiata dobijenih u nagradnoj igri Uzmi račun

Ključeve automobila srećnim dobitnicima dodelio je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mirko Janić, koji je istakao da je prikupljanje fiskalnih računa dobar način da građani steknu tu naviku i pomognu da budžetski prihodi budu veći.

fiat, 500l

“Akcija Uzmi račun i pobedi ima uspeha. Dobili smo informaciju da je poslato preko osam miliona koverata, a to dovoljno pokazuje koliko naš narod ima svest o značaju akcije. Građani su prepoznali koliko je zalaganje Vlade Srbije da sprečimo sivu ekonomiju”, rekao je on.

Dodelu nagrada iskoristio je da uputi apel svim građanima Srbije da uzimaju fiskalne račune i da šalju i učestvuju u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

“Današnja dodela i ovih 10 ljudi, srećnih dobitnika, pokazuju da je realno i istinito”, rekao je Janić.

Istakao je da Vlada Srbije radi na sprečavanju sive ekonomije a da je akcija preko nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” samo jedna od inicijativa koje tome doprinose kako bi i građani shvatili značaj tih aktivnosti.

“Nagradna igra je zapravo način da pokažemo narodu da je način da sprečimo sivu ekonomiju a istovremeno i nagradimo sve ove divne ljude koji su do sada slali fiskalne račune”, kazao je on.

Srećna dobitnica Fiata 500L Ankica Radišić iz Đurđeva kod Novog Sada kaže da je do nagrade došla u kooperaciji sa majkom, jer su zajedno skupljale račune.

Dodaje da nije pratila izvlačenje u kome je bilo osam miliona koverata sa fiskalnim računima i da je svesna da je dobitnik nagrade postala kada su počeli da zvone telefoni i stižu čestitanja.

U izjavi Tanjugu, Ankica je rekla da će, bez obzira što je nagrada stigla kroz saradnju, novi automobil koristiti ona.

Izvor