Svet: U Brazilu 56.000 novozaraženih, umrle još 1.254 osobe; Kuvajt: Zabrana ulaska za strance ili karantin

Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je da je kod 15 novih slučajeva reč o lokalnoj transmisiji infekcije. Novih asimptomatskih slučajeva, koje Kina ne klasifikuje kao potvrđene, registrovano je 12, prenosi Rojters.

koronavirus, epidemija, kina, 4

U Kini je od početka pandemije registrovano 89.619, a broj smrtnih slučajeva ostao je 4.636.

Novi Južni Vels ublažava restrikcije na rad restoranima

 Australijska najmnogoljudnija država Novi Južni Vels ublažiće restrikcije uvedene zbog kovid-19 na rad restorana i kafića u toku ove nedelje, s obzirom da tokom 17 dana nisu zabeleženi slučajevi lokalne transmisije, prenosi Rojters.

Australija je pandemiju u velikoj meri uspela da drži pod kontrolom. U zemlji je do sada prijavljeno manje od 29.000 slučajeva zaraze i 909 smrtnih slučajeva od posledica bolesti.

Kuvajt: Zabrana ulaska za strance ili karantin

Kuvajtske vlasti su danas najavile da će od 7. februara zabraniti strancima ulazak u zemlju u naredne dve nedelje zbog porasta broja novoinficiranih.

Vlada Kuvajta je saopštila da će svi koji uđu u Kuvajt morati da idu u karantin, preneo je Rojters.

Grad San Francisko tužio okrug jer ne otvara škole

Grad San Francisko preduzeo je danas dramatičan korak u nastojanju da decu vrati u učionice javnih škola, tako što je tužio sopstveni školski okrug da bi ga primorao da otvori škole.

Tužba je bila prva te vrste u Kaliforniji, a možda i u SAD, jer su školski sistemi pod sve većim pritiskom roditelja i političara da okončaju virtuelno učenje. Sindikati učitelja u mnogim velikim školskim okruzima, uključujući San Francisco, kažu da se neće vraćati u učionice dok se ne vakcinišu, prenosi AP.

Gradski tužilac je uz podršku gradonačelnika objavio je da je tužio Odbor za obrazovanje u San Francisku i Školski okrug San Franciska.

U tužbi se navodi da školski administratori krše državni zahtev koji nalaže da okruzi usvoje jasan plan tokom pandemije te da ponude nastavu u učionici kad god je to moguće.

Država nalaže da taj plan mora da postoji, posebno za učenike koji su iskusili značajne probleme u učenju zbog zatvaranja škola.

U Ontariju škole se ponovo otvaraju najkasnije 16. februara

Najmnogoljudnija kanadska provincija Ontario nastaviće regularnu nastavu za učenike osnovnih i srednjih škola u svim regionima najkasnije do 16. februara, a većina provinicija ponovo će otvoriti škole 8. februara, saopštilo je danas pokrajinsko ministarstvo obrazovanja.

Škole u južnom Ontariju, u kojem živi većina stanovnika, ostale su zatvorene nakon zimske pauze usred novog naleta kovida-19, ali neke su počele da rade u ponedeljak.

Poslednjih nedelja broj novih slučajeva konstantno opada.

Brazil: 56.000 novozaraženih, umrle još 1.254 osobe

U Brazilu su potvrđena 56.002 nova slučaja COVID-19, a još 1.254 osobe su umrle od posledica te infekcije, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje.

U Brazilu je od početka pandemije potvrđeno ukupno 9.339.420 slučajeva korona virusa, a umrle su 227.563 osobe, prenosi Rojters.

Brazil je po broju umrlih od COVID-19 na drugom mestu u svetu, posle SAD, a po broju potvrđenih slučajeva na trećem mestu, posle SAD i Indije.

Izvor