Rakić: Borba za srpske interese nije laka, ali je časna dužnost

Rakić je rekao da izbori na KiM za Srbe nisu nikad obični, pre svega jer je u borbi za zaštitu interesa bilo i biće puna izazova.

“I na ovim izborima moraćemo da pokažemo koliko nas ima, koliko smo odlučni da branimo ono što je naše i da pokažemo da nas ove godine neizvesnosti nisu umorile i da smo spremni da čuvamo našu dedovinu”, kazao je predsednik Srpske liste za Dnevnik RTS-a.

srpska lista wide jpg

Istakao je da je Srpska lista krovna partija Srba na KiM, koja, kako kaže, ima punu podršku predsednika Srbije, premijerke i direktora Kancelarije za KiM.

Rakić je rekao da Srpska lista “niti može, niti hoće” da odluči koga ce Albanci izabrati za predstavnike.

“Neki političari sanjaju da neki drugi, a ne Srpska lista, predstavljaju Srbe. Te namere je srpski narod uvek sprečavao. Borba za srpske interese nije laka, ali je časna dužnost”, naglašava Rakić.

Napomenuo je da su ovi izbori izuzetno značajni za budućnost srpskog naroda, naglasivši da Srpska lista neće dozvoliti iznenađenja.

“Svesni ste svih pritisaka kojima je Srpska lista izložena, to je dokaz da smo na ispravnom putu”, rekao je Rakić i pozvao Srbe, Bošnjake, Rome, Gorance da pruže podršku Srpskoj listi.

Nada se da ce kampanja proći u najboljoj atmosferi.

“Provokacija poput one u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, prilikom nenajavljenog dolaska Kurtija i Osmanijeve, zabrinjava me, kao i građane. Verujem da KFOR neće dozvoliti da se takve situacije ponove”, rekao je predsednik Srpske liste.

Izvor