Peskov: Presuda izrečena Navaljnom neće promeniti političku situaciju; Nemačka: Moguće dodatne sankcije

Politička situacija u zemlji je prilično višeslojna, pripremamo se za parlamentarne izbore u septembru, odigrava se više različitih procesa, formiraju se nove političke stranke, rekao je Peskov i istakao da je malo verovatno da će presuda u slučaju Navaljni imati nekog značajnijeg uticaja na ove procese.

Peskov, Rusija,

Portparol Kremlja je takođe rekao da nije upoznat sa bilo kakvom reakcijom predsednika Vladimira Putina na presudu u slučaju Navaljni, prenosi TAS S.

Znate da se tradicionalno udržavamo od komentarisanja sudskih presuda, a to će i ovoga puta biti slučaj, rekao je Peskov i dodao da ni on ne namerava da iznese ličnu procenu presude.

Sud u Moskvi je 2. februara uslovnu kaznu zatvora izrečenu Navaljnom u korupcionaškom “slučaju Iv Rošer” zamenio zatvorskom kaznom u trajanju od 3,5 godine. Prema nezvaničnim informacijama, Navaljnom će kazna biti skraćena na oko 2,5 godine, zbog vremena koje je proveo u kućnom zatvoru.

Nemačka: Moguće dodatne sankcije Rusiji zbog Navaljnog

Nemačka vlada saopštila je danas da se ne može isključiti uvođenje dodatnih sankcija Rusiji nakon što je sud u Moskvi odredio zatvorsku kaznu opozicionom političaru Alekseju Navaljnom.

Portparol nemačke kancelarke Angele Merkel Štefen Zajbert rekao je na konferenciji za novinare da će Berlin razgovarati o daljim koracima sa evropskim partnerima, prenosi Rojters.

SAD, Velika Britanija, Nemačka i Evropska unija pozvale su Moskvu da hitno oslobodi Navaljnog.

Sud u Moskvi je sinoć uslovnu kaznu zatvora izrečenu Navaljnom u korupcionaškom “slučaju Iv Rošer” zamenio zatvorskom kaznom u trajanju od 3,5 godine.

Prema nezvaničnim informacijama, Navaljnom će kazna biti skraćena na oko 2,5 godine, zbog vremena koje je proveo u kućnom zatvoru.

Navaljni je uhapšen na ruskoj granici 17. januara nakon povratka iz Nemačke, gde se oporavljao od navodnog trovanja nervnim vojnim agensom

Izvor