Delegacija Srbije sa generalnim direktorom “Ežisa”

“Operativni sastanak sa generalnim direktorom kompanije “Ežis” Oliverom Buvarom, koja je naš partner na projektu izgradnje metroa u Beogradu”, izjavio je Mali.

Kako je dodao, u razgovoru se utvrđuju dinamika i neophodne aktivnosti kako bi sve bilo spremno da krajem godine počnu radovi na izgradnji metroa na Makiškom polju.

metro,, lion,, sinisa, mali

“Posebno nam je važno da projekti i studije za prvu, ali i drugu liniju metroa, budu završene na vreme, kako bi mogla da se ispoštuje predviđena dinaminka”, dodao je Mali.

U Lionu, gde se upoznao sa sistemom tamošnjeg metroa, je i Vesić, koji je naveo da je metro u Lionu otvoren 1974. godine, baš kada je, za vreme gradonačelnika Branka Pešića predstavljen projekat beogradskog metroa.

“Skoro pola veka kasnije, nakon mnogo obećanja i marketinga prethodnih vlasti mi krećemo da gradimo metro u Beogradu”, naveo je Vesić.

Oni su se jutros upoznali i sa sistemom metroa u Lionu.

“Nastavljamo posetu Francuskoj dolaskom u Lion, gde smo jutros obišli i njihov metro, koji je po kapacitetu i veličini sličan budućem beogradskom metrou”,  izjavio je Mali.

Kako je naveo, metro u Lionu ima četiri linije, ukupne dužine oko 32 kilometra, a otvoren je 1974. godine.

Izvor