Bilčik: Bojkot izbora je strategija ćorsokaka

“Bojkot je strategija ćorsokaka i ne donosi političke promene”, naglašava Bilčik.

vladimir, bilcik

Vladimir Bilčik navodi da je tokom jučerašnjeg razgovora predsednika srpskog Parlamenta, Ivice Dačića i predsednika Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, Dejvida Mekalistera, postignut principijelan dogovor da se sa drugom fazom Međustranačkog dijaloga počne već u martu.

On dodaje da je postignut dogovor i o tome da se povećan broj ljudi koji će u ime Evropskog parlamenta učestvovati u Međustranačkom dijalogu, a koji, prema Bilčikovim rečima, već sarađuju kao tim.

“Vrlo sam srećan što se Knut Flekenštajn i Eduard Kukan vraćaju ovom dijalogu. Radi se o političarima koji su vrlo iskusni i vrlo poštovani širom političke scene u Srbiji”, kaže Bilčik.

Izvestilac za Srbiju naglašava da će druga faza Međustranačkog dijaloga imati dva osnovna cilja od kojih je prvi popravljanje uslova za političko nadmetanje i gajenje kulture dijaloga i kompromisa na političkoj sceni Srbije.

“Naš osnovni partner ostaje Narodna skupština Srbije, ali moramo da napravimo platformu koja će omogućiti učešće svih relevantnih proevropskih snaga u Srbiji”, navodi izvestilac.

Drugi politički cilj nove faze Međustranačkog dijaloga, prema rečima Vladimira Bilčika, biće pomoć u stvaranju boljih uslova za takmičenje na izborima 2022. godine i osiguravanju da svi koji žele da učestvuju i menjaju politiku u Srbiji uzmu učešće na izborima.

Izvor