Vladimir Jovanović zvanično trener Cibone

“Novi trener Cibone je Vladimir Jovanović! Dobro nam došao u Zagreb”, saopštila je Cibona na društvenim mrežama.

kk, cibona

On je na klupi Cibone zamenio Ivana Velića, sa kojim je klub sporazumno raskinuo saradnju.

Jovanović: Cibona i ja možemo da budemo idealan spoj

Novi trener košarkaša Cibone Vladimir Jovanović izjavio je da mu je drago što je dobio priliku da vodi klub kao što je Cibona.

“Veoma mi je drago što sam došao i što sam dobio priliku da radi ovde. Svestan sam istorije kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim svoj maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili pred nas. Želim se zahvaliti bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju posle dve pobede. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim radom”, rekao je Jovanović na konferenciji za medije nakon promocije.

Jovanović, bivši šef struke FMP-a i član stručnog štaba reprezentacije Srbije, postao je prvi srpski trener na klupi Cibone posle više od tri decenije, odnosno nakon Dragana Šakote, koji je vodio tim u sezoni 1989/1990.

“Moja lična ambicija bi bila da u ove vitrine donesem još poneki trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju tih mladih igrača. Apsolutno sam upoznat sa njihovom kvalitetom i mislim da ima prostora za njihov napredak. Jedan od velikih motiva mog dolaska sigurnoje bio rad s tim mladim igračima”, naveo je Jovanović, koji je upitan i kako će Cibona izgledati, s obzirom na to da dolazi u temperamentnu sredinu.

“Ja sam isto temperamentan tako da mislim da ćemo biti dobar spoj. Očekujem Cibonu koja će igrati brzo, agresivno, ”fajtersku” košarku, da se ne sklanja nikom s terena! To nam dozvoljava mladost koju imamo i iskustvo koje imamo u ekipi. Mislim da možemo da budemo idealan spoj”. zaklčjučio je Jovanović.

Trener Jovanović sa ekipom se susreo na sinoćnjem i jutarnjem treningu, a svoj debi će imati već sutra u četvrtfinalu Kupa kada će Cibona u Draženovom domu ugostiti Adria Oil Škrljevo.

Izvor