Srpski futsaleri favoriti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (AUDIO)

Sa druge strane Rumuni su sa četvoricom Brazilaca i snažnim otporom stavili do znanja da će biti glavni konkurent za sam vrh. Orlovi su od početka igrali ofanzivno sa brzim akcijama prema golu domaćina, ali su već u trećem minutu Rumuni poveli golom Felipea Oliveire.

futsal3

Zatim sledi preokret golovima Rakića i Tomića. Usledio je period brojnih grešaka oba tima, a u 16. minutu i isključenje golmana Nemanje Momčilovića posle prekršaja nad Oliveirom.

Rumuni su sa igračem više vršili veliki pritisak ka golu naše reprezentacije, da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena Savio Valadares matirao rezervnog golmana Jakova Vulića i doneo izjednačenje.

U drugom poluvremenu igralo se znatno opreznije i oba golmana su bila na visini zadatka, te su do kraja utakmice mreže mirovale.

U drugoj utakmici grupe 4. Bosna i Hercegovina je pobedila Severnu Makedoniju sa 2-1, a selektor Ivančić je dao svoje viđenje narednih rivala.

“Definitivno imamo najbolji tim, a ono što je problem je da reprezentativci Bosne i Hercegovine igraju sa igračem – golmanom jer je izuzetno teško igrati 40 minuta 5 na prema 4”, kaže Ivančić i dodaje da je neophodna puna koncentracija igrača i dobra fizička sprema.

Kada je reč o selekciji Severne Makedonije, nezgodni su kada igraju kod kuće, ali bez obzira na sve mi smo favoriti i trebali bi da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, zaključuje Ivančić.

Nakon prvog kola Bosna i Hercegovina ima 3 boda, Srbija I Rumunija po bod, dok je Severna Makedonija bez bodova.

Drugo kolo kvalifikacija igra se u sredu, kada Srbija u Novom Sadu dočekuje Bosnu I Hercegovinu, a Severna Makedonija Rumuniju.

Izvor