Odloženo suđenje Janjuševiću i Miljkoviću u slučaju brodogradilište Beograd

Suđenje je odloženo zbog izostanka Janjuševića.

pravosudje, sudstvo, , 2

Na suđenju bi inače trebalo da svedoči Cepter, koji je i ranije svedočio u istrazi, ali ne i na suđenju, koje traje više od pet godina.

Inače, pravni sledbenik Kargo logističkog centra pre tri godine obavestio je sud dopisom da nije oštećen radnjama okrivljenih.

Naime, sporazumom od 20. septembra 2016. godine pravni sledbenik te firme i Janjušević regulisali su ugovorom svoja prava i obaveze nakon čega je ta firma na suđenju 23. septembra obavestila sud da nije oštećena radnjama okrivljenih.

Cepter je saslušan u istrazi, a ranije je jednom dolazio i radi svedočenja na suđenju, ali nije bio ispitan jer je pretres morao da se odloži.

Ostali pozivi suda ili nisu mogli da mu se uruče na adrese u inostranstvu.

Na početku suđenja 2015. godine Janjušević i Miljković su negirali navode optužnice, koja ih tereti da su svojim radnjama preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.

Više javno tužilaštvo je optužilo Janjuševića, koji je u toj firmi bio specijalni savetnik, za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Miljkovića, koji je bio direktor za zloupotrebu službenog položaja.

Izvor