Italijanski Zoppas do kraja februara zaposliće još 80 radnika

Krizni period nije mnogo poremetio planove kompanija “Zopas”, koja zvanično posluje u Kikindi od 2017. godine. Na agendi jednog od najvećih poslodavaca na severu Banata je i premeštanje nove proizvodne linije iz Rumunije u Srbiju. Transfer proizvodnje važan je za poslovanje firme, ali i za stvaranje novih radnih mesta, priča generalni direktor “Zoppas industries” za Rumuniju i Srbiju Dorel Enače:

“Trenutno imamo 700 zaposlenih. U prvom transferu proizvodnje, zaposlićemo od 30 do 40 novih radnika i nastavićemo tim tempom u narednom periodu. Kapacitet fabrike je oko 1000 radnika, što će biti ispunjeno u narednim godinama.”

zoppas, ki, 020221, foto, aleksandar, kurbalija

Da bi kompanija uspešno poslovala, neophodna je i saradnja sa lokalnom samoupravom. Zato je važno stvoriti još bolje uslove za investicije, naglasio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač:

“Kikinda je u prethodnih nekoliko godina, zbog vrlo efikasne administracije, bila jedna od veoma uspešnih lokalnih samouprava, gde su se jako brzo dobijale dozvole za svakog investitora koji je želeo da uloži kod nas”, istakao je Lukač, dok je član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije Saša Tanackov:

“Grad Kikinda će sasvim sigurno i nadalje biti dobar i pouzdan parner, jer razvojem ove firme u našoj sredini razvijaće se i naš grad. Time ćemo uticati i na ono što je naš osnovni cilj, a to je da naši građani bolje žive.”

Jedan od pokazatelja dobre saradnje kompanije i lokalne administracije je i postavljeni semafor na prometnoj lokaciji, u blizini fabrike. Tako je rešen jedan od važnih bezbednosnih problema za 700 zaposlenih.

Izvor