Zvezda započela dodelu priznanja najvernijim članovima

Kako se navodi na sajtu crveno-belih, ovaj gest je samo mala zahvalnost za podršku i ljubav koju su pružali klubu u lepim, ali i manje lepim momentima.

mijailovic, zvezda

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović tokom današnjeg dana dodeljivao je navijačima “zlatne” članske karte, koje su simboličan poklon za dugogodišnju vernost.

“Svim navijačima koji u kontinuitetu 10 godina redovno plaćaju članarinu i redovno posećuju utakmice Crvene zvezde ovim gestom smo želeli da se zahvalimo. Pozivemo sve naše navijače koji nisu članovi, da dođu i učlane se u klub. Crvena zvezda je pokazala u više navrata da brine o svojim članovima i u svakoj prilici se trudi da ukaže poštovanje koje su zaslužili. Dok smo uručivali simbolične poklone, jedan priličan broj navijača je došao da obnovi ili izvadi člansku kartu. Veoma mi je drago da je tako”, istakao je Mijailović.

Desetogodišnjom članskom kartom može se pohvaliti i trener Zvezdinih omladinaca Marko Neđić, koji je dobio priznanje od kluba.

“Kao što stih iz Zvezdine dobro poznate pesme kaže “Ja sam godine proveo sa tobom”, tako sam i ja od malena na stadionu i slobodno mogu da kažem da je Marakana moja druga kuća. Prvo sam dolazio kao navijač, a sad kao trener. Velika je čast dobiti „zlatnu“ člansku kartu, Zvezda je srpski klub, najveći klub na Balkanu, malo se taj kult u našem fudbalu izgubio, ali sam srećan što se poslednjih godina vraća. Sećam se kada je pre 10 godina pokrenuta priča o obnovi članstva, to je velika stvar za klub i drago mi je što je to zaživelo. Verujem kada se bude vratila publika na stadion biti dosta veći odziv i poručio bih svim mlađim navijačima da dođu i da se učlane”, rekao je Neđić.

Zadovoljstvo zbog ovog gesta Crvene zvezde nije krio ni Velimir Pavlović, navijač koji je prvu člansku kartu našeg kluba dobio 1958. godine.

“Čuvam knjižicu u kojoj je upisano da sam član Crvene zvezde od 1. septembra 1958. godine. Još dok sam bio dete otac me učlanio u klub, ljubav prema Zvezdi preneo sam i na sina, koji redovno posećaju utakmice koje se igraju na Marakani. Prvo sam sa ocem posećivao sve utakmice, redovno pratio Crvenu zvezdu, a od srednje škole kada sam mogao sam da posećujem Marakanu, dolazi sam sa društvom. Član Zvezde sam dugi niz godina, naravno nastaviću tu tradiciju i nadam se da će svi navijači našeg kluba prenositi ljubav prema crveno-beloj boji na potomstvo”, istakao je Pavlović.

Zvezda će u narednom periodu svakodnevno uručivati simbolične poklone članovima koji su 10 godina deo kluba i ova akcija će trajati sve dok i poslednji navijač ne dobije prigodan poklon.

Izvor