Uskoro nova pijaca i početak izgradnje fabrike vode u Kikindi

Izgradnja nove pijace u Kikindi započeta je u leto 2018. godine i do sada je kompletno završena prva lamela sa prodajnim objektima, koja je već u funkciji, dok su druga i treća lamela u završnoj fazi radova. U međuvremenu, prodavci su ispred novog objekta u izgradnji očekujući da će se useliti u nove prostorije do prvog aprila, kada je rok za završetak radova. U toku su radovi na uređenju enterijera, a završava se prostor u kom će se nalaziti zelena pijaca, mlečno odeljenje, objekat za prodaju robe i trgovinski centar. Izgradiće se i veliki parking. Radove finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 250 miliona dinara

kikinda, pijaca

”Važno je da će pijaca biti veoma moderna, ispunjavaće sve standarde, građani će na raspolaganju imati veoma moderan i lep objekat. Oni koji će zavisiti od pijace imaće moderne uslove, potpuno natkrivene tezge, kako unutrašnji deo, tako i spoljašnji, tako da se nadamo što skorijem završetku radova”, kaže Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika za razvoj grada.

U međuvremenu se radi na još jednom važnom projektu za Kikinđane, a to je fabrika vode. Tačnije, završen je ugovor kojim je precizno regulisan način izgradnje fabrike i čeka se zvanično potpisivanje.

”Tokom februara bi trebalo ugovor da bude potpisan i da krenemo u realizaciju projekta. Rok za završetak radova je 828 dana. Izvođač radova ima zadatak da kompletno završi postrojenje, dok je obaveza Grada da u tom periodu završi kompletnu zamenu vodovodnih cevi i reši pitanje vodosnabdevanja” , dodaje Vukmirica.

Izvođač radova biće kompanija iz Šapca, u konzorcijumu sa firmama iz Austrije i Užica. Radove će finansirati Grad Kikinda preko nemačke KFW banke, sa šest miliona evra, dok će 3,5 miliona evra obezbediti Ministarstvo građevine.

[embedded content]

Izvor