Srpska delegacija u Parizu na razgovorima o metrou u Beogradu

BEOGRAD-PARIZ –

Delegacija Srbije koja danas putuje u Francusku razgovaraće sa predstavnicima kompanija ”Alstom” i ”Ežis rejl”, koje su angažovane na projektu izgradnje beogradskog metroa, a srpskoj delegaciji će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, saopštilo je Ministarstvo finansija.

U delegaciji će, osim ministra finansija Siniše Malog, biti i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Beogradskog metroa i voza Stanko Kantar.

sinša, mali

Tokom posete Parizu, ministar Mali će se sastati sa francuskim ministrom ekonomije i finansija Brunom Le Merom, ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Rijesterom i ministrom saobraćaja i energetike Žan-Baptist Žebarijem.

U saopštenju se podseća da su Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija ”Power China” i francuske kompanije ”Alstom” i ”Ežisrejl” u januaru potpisali Memorandum o razumevanju za projekat Beogradski metro.

On predviđa saradnju potpisnica na projektu izgradnje metroa u Beogradu, kako bi bila izgrađena moderna, efikasna i pouzdana mreža.

Izvor